Красимир Балъков показа мускули още в първите си дни начело

...
Красимир Балъков показа мускули още в първите си дни начело
Коментари Харесай

Балъков показва мускули

Красимир Балъков сподели мускули още в първите си дни отпред на националния тим. Новият селекционер разгласи, че никой няма да му реди състава, а той самичък ще взема решение всичко. Още преди да стартира работа обаче, членът на Изпълкома на БФС Венци Стефанов загатна, че вижда мениджърски намеси, откакто Бала оповести групата за евроквалификациите с Чехия в петък и с Косово в понеделник. Вмешателството в работата на селекционерите е обществена загадка. Още преди години германецът Лотар Матеус разкри по какъв начин в групата са викани синът и зетят на шефа на БФС Боби Михайлов. Германецът визираше Ники Михайлов и Живко Миланов, като първият и в този момент е в състава.

" Просто няма по какъв начин някой различен да ми реди състава. Не имам вяра някой да го е правил при предходните треньори. Последното решение е извънредно мое и по този начин ще бъде до последния ми ден.

Целта пред тима е класиране за Евро 2020. Знам, че това мое изявление може да ми забие 3-4 ножа след квалификациите. Знам, че имаме шансове и ще дадем всичко от себе си. Освен Англия останалите тимове са малко или доста на едно равнище. Нашият минус е, че дълго време не сме се класирали. Има футболист в националния тим, който може да играе като мен. Трябва да му дадем малко повече самочувствие да се разсъни. Това е Тошко Неделев. Абсолютно несъзнателен и първокласен състезател, който, в случай че малко още поработи за себе си, може да стигне равнището, което ние с Данчо Лечков демонстрирахме. Всичко зависи от него. Националният тим ще бъде една комбинация от опитни и млади футболисти. Така ще бъде и в бъдеще. В момента съм заложил да извикам по-опитните вратари, тъй като имаме най-малък късмет за класиране. Нека минат тези 2 квалификации. Вече в идващите, не знам, може да бъде различен метод на избор за вратарския пост.

Анализаторът ни има система, която съпоставя футболистите на база 120 детайла. Разбира се, измежду тях има по-маловажни и по-важни, само че се преценя по 10-балната система. Когато излезе едно съпоставяне, то е тъкмо и съответно. Така мога да преценява по отношение на съперника къде ние почти куцаме и къде те са по-добри от нас, както и противоположното. На база тази статистика мога да поправям някои неща.

Капитанът Ивелин Попов е един от дребното ни играчи, които разполагат с извънредно огромен опит. Той има огромно въздействие в тима като престиж. Ще намерим най-хубавото му място. Той може да играе на 3 позиции. Попов може да поведе тима по най-хубавия метод.

Трудно можем да подобряваме някои качества на играчите. Тук имаме доста малко време, само че можем да поддържаме тези качества. Ще се опитаме да работим механически най-малко в 70% от времето.

Дали, в случай че бях футболист през днешния ден, щях да коствам 100 млн. евро? Да. Когато имах контракт в Щутгарт, с цел да ме изплатят оттова, имаше уговорка за 70 млн. Това беше в 2001 година Сега сме 2019-а. Предполагам, че с 30 млн. цената ми би се качила нагоре ", сподели пред формалната страница на БФС във фейсбук Балъков, откакто дава отговор на въпроси на почитателите онлайн.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР