Кралят на Великобритания Чарлз Трети говори за първи път в

...
Кралят на Великобритания Чарлз Трети говори за първи път в
Коментари Харесай

Чарлз Трети говори за първи път в британския парламент като монарх

Кралят на Англия Чарлз Трети приказва за първи път в английския парламент в качеството си на монарх, като благодари за съболезнованията във връзка кончината на майка му - кралица Елизабет Втора и направи отпратка към Шекспир и " Хенри VIII ", където Елизабет Първа е разказана като " пример за всички живи принцове ".

" Днес заставам пред вас и не мога да не усетя силата на историята, която ни заобикаля и която ни напомня виталните парламентарни обичаи, на които депутатите от двете камари се посвещават с персоналната си ангажираност в името на нашето общо богатство ", сподели 73-годишният Чарлз в късата тирада в Народното събрание, като акцентира: " Парламентът е живият и дишащ инструмент на нашата народна власт ", сподели той.

Речта му бе последвана от осъществяване на националния химн на Обединеното кралство.

След церемонията крал Чарлз III и кралицата-консорт Камила напуснаха Уестминстър Хол, с цел да отлетят за Единбург, където кралят ще придружи ковчега на починалата кралица от двореца Холирудхаус до катедралата " Сейнт Джайлс ".

В Единбург английският крал ще се срещне с първия министър на Шотландия Никола Стърджън, преди да посети шотландския парламент, с цел да му бъдат изказани съболезнования.

Чарлз Трети ще взе участие и в церемонията по връчването на ключовете на града в двореца Холирудхаус.

След това той и други членове на кралското семейство ще вървят зад ковчега на кралица Елизабет Втора, който ще бъде пренесен по Кралската миля до катедралата " Сейнт Джайлс ", където ще бъде отслужена работа, отдадена на живота на кралицата и нейната връзка с Шотландия.

Тленните остатъци на Елизабет Втора ще останат в катедралата " Сейнт Джайлс " в продължение на 24 часа, като жителите ще могат да отдадат почитта си.

По-късно денем в шотландския парламент ще бъде прочетено съболезнователно писмо, на което ще участва кралят.

За вечерта е планувано Чарлз Трети и другите деца на кралицата да участват на бдение край ковчега в катедралата " Сейнт Джайлс ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР