Кралският съд в Уулуич, източно от Лондон, осъди на доживотен

...
Кралският съд в Уулуич, източно от Лондон, осъди на доживотен
Коментари Харесай

Доживотен затвор за мъж, призовавал за атентат срещу принц Джордж

Кралският съд в Уулуич, източно от Лондон, осъди на пожизнен затвор Хуснаин Рашид, който призоваваше към атентат против 4-годишния принц Джордж, предава Дарик.
 
„ Сигналът ви беше явен – предоставихте името и адреса на учебното заведение на принц Джордж, фотография на учебното заведение на принц Джордж, указания и закани, че принц Джордж и другите членове на кралското семейство би трябвало да бъдат възприемани като евентуални цели “, сподели съдията Андрю Лийдс, когато прочете присъдата.
 
По време на съвещанието на съда Рашид се призна за отговорен за присъединяване в подготовката на терористични дейности и подстрекаване към тероризъм.

В обществена мрежа той призоваваше последователите на радикалния ислям да правят набези против хора, като употребяват бомби и хладно оръжие, а също и да инжектират отрова в сладолед в магазините.

 

 
През октомври предходната година той разгласява фотография на 4-годишния принц Джордж и адреса на учебното заведение Thomas`s Battersea в Лондон, в което той учи. Отдолу имаше текст „ даже кралското семейство няма да бъде оставено на мира “.

Освен това при следствието в телефона на упрекнатият английски жител беше намерено събраното там управление с името „ Муджахидин единак “, в което се съдържаха публикации за това по какъв начин се подготвят самоделни взривни устройства при домашни условия. Обвинението твърди, че Рашид имал желание да разгласява тези материали, което не станало заради залавянето му от полицията. Подсъдимият е преподавал в мечета в град Нелсън и, съгласно следствието, имал желание да замине за Сирия, с цел да се включи в бойните дейности на страната на екстремистите от „ Ислямска страна “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР