Кралският монетен двор във Великобритания показа официалните монети с лика

...
Кралският монетен двор във Великобритания показа официалните монети с лика
Коментари Харесай

Готови са монетите с лика на Чарлз III

Кралският монетен двор във Англия сподели формалните монети с лика на новия крал Чарлз III. Става дума за особено издание от 5 паунда, както и монета от 50 пенса, на чиято противоположна страна се отдава респект към живота на кралица Елизабет II.
Прочетете още
Изображението на Чарлз е дело на английския ваятел Мартин Дженингс и е утвърдено персонално от краля.

Близо 27 милиона монети с лика на починалата кралица Елизабет II са в послание сега и евентуално ще отнеме десетилетия преди да бъдат напълно сменени с новите монети.

Показан бе шифърът на крал Чарлз III, който ще се употребява от държавните служби, върху държавните документи и пощенските кутии във Англия след гибелта на кралица Елизабет II, оповестява Би Би Си. Той е бил определен от краля всред редица планове, направени от Колежа по гербовете. Монограмът съчетава неговите букви " C " и " R " за Rex, латинската дума за крал, плюс III и ще замести E II R на кралица Елизабет II.

Ще се сменят и пощенските марки. Кралските пощи оповестяват, че новите марки с крал Чарлз " ще влязат в обращение след привършване на наличните количества ". През ноември ще бъде пуснат комплект от четири възпоменателни марки, на които ще бъдат изобразени портрети на кралица Елизабет II, направени на разнообразни стадии от нейното ръководство.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР