По внесен обвинителен акт на Софийската районна прокуратура на затвор

...
По внесен обвинителен акт на Софийската районна прокуратура на затвор
Коментари Харесай

Осъдиха на затвор германски гражданин, помагал чужденци да преминат у нас

По импортиран обвинителен акт на Софийската районна прокуратура на затвор и санкция е наказан немски жител, незаконно подкрепил чужденци да преминат в страната.
Прочетете още
На 30.09.2023 година в ж.к. „ Разсадник-Коньовица “ в София, обвиненият Д.Б. незаконно подпомагал 11 жители на Сирия да преминат в страната в нарушаване на Закона за чужденците в Република България. Д.Б. ги взел от гориста околност наоколо до границата на България с Турция и превозил с лек автомобил до София. Д.Б. забелязал полицейски чиновници и се опитал да избяга, подхванал няколко рискови маневри и самокатастрофирал в паркиран лек автомобил, по-късно е арестуван.

По случая е формирано досъдебно произвеждане. В хода на следствието са събрани задоволително доказателства, че точно Д.Б. е създател на действието. Разследването е завършило с внасяне на обвинителен акт в съда, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Състав на Софийския областен съд призна Д.Б. за отговорен по повдигнатото му обвиняване и му наложи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 4 години, което следва да бъде изтърпяно дейно при първичен „ непоколебим “ режим и санкция в размер на 5000 лв.. Съдът наложи на Д.Б. и санкция в размер на 2500 лв., която съставлява равностойността на транспортното средство послужило за осъществяване на незаконното действие.

Присъдата предстои на обжалване пред Софийски градски съд.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР