Крал Чарлз не само наследява трона след смъртта на майка

...
Крал Чарлз не само наследява трона след смъртта на майка
Коментари Харесай

Разкритие. Колко пари вече има Чарлз

Крал Чарлз освен наследява трона след гибелта на майка си, кралица Елизабет II, само че и нейното персонално положение – без налог върху наследството, привилегия, непокътната за кралските наследници.

Британските монарси не са задължени да разкриват персоналните си финанси, само че съгласно листата на богатите на Sunday Times за 2022 година положението на кралицата е на стойност към £370 милиона ($426 милиона), което е с £5 милиона повече от миналата година.

Бъкингамският замък, кралската резиденция в Лондон, и замъкът Уиндзор, на тридесет километра западно от Лондон, са държавна благосъстоятелност. Въпреки това замъкът Балморал, ваканционният дом на кралското семейство и резиденцията Сандрингам, са били благосъстоятелност на кралицата и в този момент са наследени от Чарлз.

Кралицата е имала и сбирка от кралски марки на стойност към £100 милиона, съгласно The ​​Times през 2021 година

Богатството на кралицата се прибавя към персоналното положение на Чарлз, оценено на 100 милиона $ (87 милиона паунда).

Известните украшения по короната, оценени на към три милиарда паунда, алегорично са принадлежали на кралицата и автоматизирано се предават на нейния правоприемник.

Принц Филип, брачният партньор на Елизабет, остави по-скромно положение от £30 милиона, когато умря през април 2021 г. Той притежаваше сбирка от картини от към 3000 произведения, множеството от които бяха обещани на другари и семейство.

Експерти споделят, че Елизабет евентуално е оставила наследство и че някои дребни пари ще бъдат наследени от най-близките членове на семействоѝ, само че не и по-голямата част от благосъстоянието, непокътнато за Чарлз, написа Блиц..
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР