Кражбата на интелектуална собственост в технологиите, включително в изкуствения интелект

...
Кражбата на интелектуална собственост в технологиите, включително в изкуствения интелект
Коментари Харесай

Лидерите на глобалното разузнаване предупреждават срещу кражбата на технологии от Китай

Кражбата на интелектуална благосъстоятелност в технологиите, в това число в изкуствения разсъдък и други търговски секрети, е съществена опасност за Запада, предизвестяват водачите на световното разузнаване.

Лидерите на разузнаването от Съединени американски щати, Канада, Обединеното кралство, Австралия и Нова Зеландия – общо известни като Петте очи – изясняват, че мащабът на кражбата на Китай е невиждан. Директорът на ФБР Кристофър Рей има вяра, че Китай е „ определящата опасност за това потомство “.

" Няма страна, която да съставлява по-широка, по-всеобхватна опасност за нашите хрумвания, нашите нововъведения, нашата икономическа сигурност и в последна сметка нашата национална сигурност ", сподели Wray. „ Видяхме опити на китайското държавно управление, директно или непряко, да се пробва да открадне интелектуална благосъстоятелност, търговски секрети, персонални данни – в цялата страна. “

кражба на софтуерните секрети на компанията за технологии за вятърни турбини. Компанията загуби конкурентното си преимущество, продажбите се сринаха и компанията уволни близо 700 служащи.

" Това е опасност за нашия метод на живот по доста способи ", сподели Wray. „ Първият е, че когато хората приказват за кражба на нововъведения или интелектуална благосъстоятелност, това не е проблем единствено на Уолстрийт. Това е проблем на Главната улица. Това значи американски работни места, американски фамилии, американски занаят и едно и също нещо за всеки от нашите пет страни, директно наранени от тази кражба. Това не е някаква нереална идея. Има плът и кръв, последици в кухнята. "

Заплахата на Китай се простира оттатък шпионажа, споделиха ръководителите на разузнаването. Петте очи също предизвестиха за намесата на Китай в изборите и насилието, целящи да заглушат китайските дисиденти, живеещи в техните страни.

Какво прави шпионирането на Китай по-различно?

Шпионирането на страни една друга не е нищо ново, само че мащабът и техниките на интервенцията на Китай тревожат ръководителите на разузнаването.

Всички страни шпионират, с цел да научат скрито информация, сподели генералният шеф по сигурността на Австралия Майк Бърджис.

" Но държанието, за което приказваме тук, надвишава обичайния шпионаж ", сподели Бърджис за Китай. „ Този ​​мащаб на кражбата е невиждан в човешката история. “

Бърджис сподели, че мащабът е повода, заради която считат, че е значимо да извикат обществено дейностите на Китай.

„ По създание това, което имате с китайското държавно управление е автокрацията и потисническия режим на, знаете, Източна Германия, комбиниран с най-модерната технология на Силиконовата котловина, " сподели Рей. „ И комбинацията съставлява обезсърчаваща първа по рода си опасност за Съединените щати и за нашите съдружници. “

Какво краде Китай?

Wray уточни кражба от компании от Fortune 100 надолу към дребни започващи компании. Той сподели, че кражбата се прави в региона на селското стопанство, биотехнологиите, опазването на здравето, роботиката, авиацията и университетските проучвания.

„ Вероятно имаме някъде от порядъка на 2000 дейни следствия, които са свързани единствено с китайското държавно управление изпитание за кражба на информация “, сподели Рей.

Кен Маккалъм, общоприет шеф на MI5 на Обединеното кралство, сподели, че опасенията за шпионаж включват държавни и военни секрети и сериозна инфраструктура. Той също по този начин се тревожи за кражбите, ориентирани към университетски проучвания в университети и започващи компании.

Накратко, хора, които евентуално не считат, че националната сигурност е за тях “, сподели Маккалъм.

Как Китай краде информация?

Кражбата се случва по няколко метода, сподели Маккалъм. Служителите на компанията постоянно са манипулирани, от време на време без да осъзнават какво се случва.

„ Видяхме да вземем за пример потреблението на професионални мрежови уеб сайтове, с цел да се доближи до хора в Обединеното кралство по някакъв маскиран, затулен метод., които имат позволение за сигурност или които работят в забавни области на технологиите “, сподели той. „ Сега видяхме над 20 000 образеца за този тип затулен метод към хора в Обединеното кралство, които разполагат с информация, която китайската страна желае да постави в ръцете си. “

Китай също има най-голямата хакерска стратегия в света, сподели шефът на ФБР Рей.

„ [Той] е откраднал повече от нашите персонални и корпоративни данни, в сравнение с всички народи, огромни или дребни, взети дружно “, сподели Рей.

Китайските компании, следени от Комунистическата партия, също провокират безпокойствие, споделиха ръководителите на разузнаването. Понякога китайски компании получават земя и компании в други страни за шпионски цели, сподели шефът на канадската работа за сигурност и разузнаване Дейвид Виньо.

„ Видяхме разнообразни старания от страна на китайския бизнес, в някои случаи държавни предприятия, в някои случаи видимо частни компании, опитващи се да придобият бизнес, земя, инфраструктура, какво имате, в Съединените щати по метод, който показва опасения за националната сигурност “, сподели Рей.

Какво вършат водачите на разузнаването, с цел да спрат световната шпионска акция на Китай?

Лидерите на разузнаването на Петте очи се срещнаха частно в сряда с 15 топ мениджъри от Силиконовата котловина и Станфордския университет.

Те пристигнаха на срещите, с цел да измислят способи за отбрана на фирмите и тяхната интелектуална благосъстоятелност, сподели Рей. Компаниите от своя страна споделиха на ръководителите на разузнаването някои от своите потребности и по какъв начин считат, че могат да оказват помощ.

Генералният шеф на MI5 Маккалъм има обръщение към фирмите, които в този момент може да желаят техните насоки.

< p> „ Бих споделил, че в случай че работите на върха на технологиите през това десетилетие, може да не се интересувате от геополитика, само че геополитиката се интересува от вас “, сподели Маккалъм. „ И бихте постъпили неразумно освен с моите секрети, само че и с жизнеспособността на личната си компания, с капитала на вашите акционери, в случай че не помислите какво значи това. “

Партньорството с Петте очи е значимо част от напъните за справяне със заканите от разузнаването, сподели генералният шеф на Службата за сигурност и разузнаване на Нова Зеландия Андрю Хамптън.

Посланието на Петте очи към Китай

С всичките терзания към Китай, Wray сподели, че Съединени американски щати към момента приветства бизнес, гости и научен продан с Китай, само че не и машинация, кражба или репресии.

„ Бих споделил на китайското държавно управление, че в случай че желаят да бъдат велика нация, време е с цел да стартират да се държат като един “, сподели Рей. „ И това включва съблюдаване на личните задължения да не краде нововъведения. Това включва да не изнася репресии в други страни. Това включва работа с всички наши страни и всички други страни, с които работим от самото начало, които имат общи закани, като киберпрестъпления, трафик на фентанил, пране на пари. Това значи да не работим с нарушители, а по-скоро да работим за съблюдаване на върховенството на закона. " „ Ние твърдо се противопоставяме на неоснователните обвинявания и клюки към Китай. “

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР