Крадци отмъкнаха бижута и спестявания на обща стойност около 9000

...
Крадци отмъкнаха бижута и спестявания на обща стойност около 9000
Коментари Харесай

Отмъкнаха пари и бижута за около 9000 лв. от жилище в София

Крадци отмъкнаха бижута и спестявания на обща стойност към 9000 лв. от жилище в столичния регион „ Оборище “. За домовата кражба удостовери Ина Николова, която населява жилището със брачна половинка си и двете им дребни деца. Семейството отсъства от вкъщи си от 23 декември до през вчерашния ден.

„ След като се прибрахме към 20 часа нощес, видяхме че всички прозорци са отворени. После разбрахме, че липсват към 70 грама златни украшения, сребърни бижута, две от касичките на децата, в които имаше по 1500 лева, а също и оптика за ловна пушка на мъжа ми “, споделя Николова.

Според дамата апашите са работили извънредно професионално. По прозорците даже нямало и драскотина. А любопитен подробност от дейностите на причинителите било това, че подробно заличавали следите си, тъй като подът бил почистен с почистващи препарати. Младото семейство подало сигнал в полицията.

„ Полицията ни сподели, че по всяка възможност крадците са се промъкнали, откакто са се качили на козирката на долния етаж. Откриха отпечатък от обувка на пода в дома ни. Посъветваха ни да си сложим СОТ “.

По думите на младата майка през лятото сходна кражба е осъществена в различен апартамент в техния блок. Тогава крадците са отмъкнали също бижута.

„ Очевидно е, че тук приказваме за проведена група, която се е специализирала в този тип закононарушения. И работят на локално равнище “, споделя още Николова.

Разследването по случая се води от служители на реда в пето районно ръководство на полицията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР