Крадци атакуват моловете със заглушителни устройства и магнити, с които

...
Крадци атакуват моловете със заглушителни устройства и магнити, с които
Коментари Харесай

Джебчии щурмуват моловете с магнити и заглушителни устройства


Крадци нападат моловете със заглушителни устройства и магнити, с които пробиват алармените отбрани на стоките. Най-често се употребяват по-големи чанти ”тунинговани” с алуминиево фолио, което заглушава алармата, инсталирана по стоките. Друг способ е изразването на алармите, с които са предпазени.

По думите на експертите стоките се продават свободно на пазара на половин цена. На прицел е по-скъпа и нова стока, доставена безусловно преди дни.

В множеството случаи крадците работят по двойки или в групи. Бързо се сливат с тълпата и мъчно можем да разберем незаконните им планове, настояват чиновници от охранителни компании, оповестява още Нова телевизия.

Част от камерите, с които са оборудвани охранителните системи на моловете, могат да разпознават номерата на колите, с които посетителите влизат в моловете.

Около празниците внезапно се усилват джебчиите към касите, ескалаторите и в асансьорите на моловете, където има и най-голямо скупчване на пазаруващи. Експертите предизвестяват да сме изключително деликатни към банкоматите и устройствата за картово извършване на покупки в магазините, когато вкарваме ПИН код.

В тези дни има и максимален риск да се окажем с подправени банкноти. Най-често ресто с подправени пари можем да получим в по-малки магазини, тъй като в тях търговците по-трудно могат да тестват банкнотите.

Последните случаи са с подправени петдесетолевки. От полицията изясняват, че банкнотата е отпечатана на принтер, а холограмата е от същинска банкнота, залепена върху подправената. Фалшивите пари се замаскират измежду другите при заплащане. Често се откриват и имитации на банкноти от 20 лева.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР