Кръчмите и ресторантите в Уелс няма да сервират алкохол и

...
Кръчмите и ресторантите в Уелс няма да сервират алкохол и
Коментари Харесай

Как забрана на алкохола ще бори коронавируса

Кръчмите и заведенията за хранене в Уелс няма да сервират алкохол и ще би трябвало да затварят в 18 ч. от петък за ограничение на разпространяването на COVID-19 преди Коледа, заяви през днешния ден първият министър на Уелс Марк Дрейкфорд, съобщи Франс прес.

Киносалоните, боулинг залите и други места за развлечения на закрито ще би трябвало да затворят порти в границите на второ стягане на антиковид ограничения, целящи понижаване на случаите на болест в тримилионната английска провинция, предава Българска телеграфна агенция.

Само продажбите за у дома ще бъдат разрешавани за пъбовете, кафенетата и заведенията за хранене след 18 ч.

Мерките ще бъдат подложени на оценка на 17 декември, а след това ще бъдат оценени на всеки три седмици, добавя Дрейкфорд, като даде обещание финансова помощ за засегнатите предприятия, която ще бъде най-щедрата в Обединеното кралство.

Според ръководителя на уелското държавно управление тези ограничения са нужни, тъй като в противоположен случай ще се усилят хоспитализациите и смъртните случаи. Уелс беше в карантина за 17 дни, която бе анулирана при започване на ноември. Но постигнатото тогава в битката с разпространяването на епидемията понижава. В Уелс има над 2500 умряли от новия ковид, само че моделите на специалистите приказват за риск от още 1600 спомагателни смъртни случая през зимния интервал.

Всяка от нациите, съставяща Обединеното кралство, сама взема решение тактиката си против пандемията. Най-населената - Англия, планува едномесечната карантината да завърши в сряда, само че близо 99 % от 56-те й милиона поданици ще продължат да живеят при прецизни рестрикции според тристепенна система за паника.

В Обединеното кралство починаха над 58 000 инфектирани с ковид от началото на пандемията. Заразените са към този момент над 1,6 милиона.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР