Крачка напред за привличането на руски туристи предприема държавата. Тя

...
Крачка напред за привличането на руски туристи предприема държавата. Тя
Коментари Харесай

Привличаме руски туристи с облекчения за визи

Крачка напред за привличането на съветски туристи подхваща страната. Тя планува облекчения при издаването на визи.

Отпаднат таксите за издаване на визи на деца на възраст до 12 години. В момента таксата е 35 евро за децата сред 6 и 12 година, което стопира провеждането на летни лагери.

Руските туристи, в това число и тези с парцели в България, ще получават визи по-лесно, планува разпореждане за промени на нормативни актове на Министерския съвет, импортирано от вицепремиера Екатерина Михайлова и пуснато за публично разискване в портала strategy.bg.

Ще има опция да се издават многократни визи със период на деяние от 5 години с туристическа цел, стига жителят на страна отвън Европейски Съюз да подсигурява, че разполага с задоволително средства да се върне в страната си, а паспортът му е с годност най-малко 3 месеца след приключване на визата.

Транзитни летищни визи и такива за краткосрочно престояване в страната ще бъдат давани в границите на деня, а не за 3 работни дни, както е сега.

Министерство на външните работи подвига цените за издаване на входни визи за България от 60 на 80 евро, само че нарастването ще влезе в действие след края на летния сезон - от 1 октомври 2021 година Новата по-висока цена няма да се отнася за страните, с които Европейски Съюз има съглашения за улеснение на визовия режим. Така таксата за издаване на визи за жители на Руската федерация, Азербайджан, Армения и Беларус остава 35 евро.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР