КПКОНПИ – дирекция „Противодействие на корупцията“, започва проверка на действията

...
КПКОНПИ – дирекция „Противодействие на корупцията“, започва проверка на действията
Коментари Харесай

КПКОНПИ подхваща близката на Кирил Петков уволнена шефка на ДКК

КПКОНПИ – дирекция „ Противодействие на корупцията “, стартира инспекция на дейностите на освободения изпълнителен шеф на ДКК Ваня Караганева, излиза наяве от известие на комисията.

Както ПИК заяви, Караганева е назначена от служебното държавно управление и е близка на министъра на стопанската система от предходното служебно държавно управление Кирил Петков, който се гласи за министър председател.

На 29 ноември 2021 година на формалната интернет-страница на Държавна консолидационна компания ЕАД е оповестено прессъобщение на Съвета на шефовете за освобождение на Ваня Караганева от длъжността „ изпълнителен шеф “. Публикуван е и цялостният текст на протокола от съвещанието на Съвета с претекстовете за освобождението й. Сочат се незаконни дейности, „ които нанасят съществени финансови вреди на ДКК, надлежно на страната “.

По мотив изнесените данни, КПКОНПИ – дирекция „ Противодействие на корупцията “, стартира инспекция на дейностите на освободения изпълнителен шеф. Проверката е обвързвана и с други дейности на висши длъжностни лица от обсега на ЗПКОНПИ.

Първоначално ще се пристъпи към условие на всички относими документи от Съвета на шефовете и от Министерство на стопанската система, след което ще бъдат снети пояснения от управителни длъжностни лица.

След довеждане докрай на инспекцията, Комисията ще реши изпращането на материалите на прокуратурата, при съществуване на корупционни закононарушения.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР