Козето мляко е класифицирано като една от най-здравословните храни в

...
Козето мляко е класифицирано като една от най-здравословните храни в
Коментари Харесай

Как козето мляко подсилва имунната система?

Козето мляко е класифицирано като една от най-здравословните храни в света заради многочислените си лечебни свойства. Години наред, с изключение на като храна и напитка, се употребява и като лек при болести като бронхит, угнетяване на алергиите, подсилване на имунната система, лекуване и подсилване на белите дробове.

Изследвания, оповестени в International Journal of Food Science Nutrition, демонстрират, че козето мляко е сходно на човешкото мляко на молекулярно равнище.

Суроватката, козето сирене и киселото мляко са най-мощните естествени средства за повишение на имунитета.

Те са значими за костната регенерация и създаване, усъвършенстват работата на храносмилателния тракт, предлагат се като профилактика и терапия на хора с чернодробни болести, остеопороза, нараснал холестерол и кръвно налягане, възпалителни процеси, както и за възстановяване на работата на бъбреците.

Козето мляко е богато на калций и фосфор, които са значими за здравината на костите, както и на цинк и селен, мощни антиоксиданти, които поддържат имунната система. Редица учени предлагат козе мляко на хора, страдащи от желязодефицитна анемия. Това мляко е богат източник на биоразградими калций, желязо, фосфор и магнезий и ги съдържа в по-високи концентрации от кравето мляко. Също по този начин съдържа към 40 % по-малко цитрати от кравето мляко.

Тъй като козите ядат единствено кората на растенията, млякото им е богато и на силиций - минерал, който има позитивен резултат върху кожата, косата, ноктите и нервната система. То съдържа доста протеини, богати на значими аминокиселини, необятна гама от витамини и няма мъчно смилаеми мазнини. Тъй като съдържа по-малко лактоза, то е по-лесно смилаемо от кравето мляко.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР