Който предложи Каназирева за областен управител, той знае защо го

...
Който предложи Каназирева за областен управител, той знае защо го
Коментари Харесай

Ходът на Борисов изхвърля Каназирева от политиката

Който предложи Каназирева за регионален шеф, той знае за какво го прави. Освен офертата от Министерски съвет, очевидно регионалната шефка от ГЕРБ е получила друго телефонно позвъняване от някого, само че не с оферта, а със заповед да одобри назначението. Този, който и заповядва, очевидно е бил досегашният спонсор на политическата и кариера. Кариерата й завърши.

"Тя е в политическа партия ГЕРБ още през цялото време “. Така Бойко Борисов разяснява назначението й за регионален шеф на Пловдив. И изцяло смъкна маската на опозиционност, с която се прикриваше Каназирева, написа plovdiv24.

Борисов в никакъв случай не споделя нещо, изключително за политически назначения, с което да не преследва избрана цел. Той ясно сподели и на гласоподавателите на Каназирева – гласувахте за ГЕРБ. Но и преди да го направи, самата Каназирева беше задоволително изплашена от назначението си за регионален шеф.

В първите си изявленията тя не изглеждаше по никакъв начин въодушевена, в противен случай – беше ужасена, личеше и по погледа й. Каназирева разбра какво се е случило с този ход на Борисов – че собственоръчно е подписала политическата си гибел.

Гениален ход на Борисов, с който изхвърля Каназирева от политиката. Това е явно. Политолог използва израза "политически банкрут “, откакто е приела назначението.

Постът на регионален шеф е с декоративни функционалности и те държи настрана от градската политика и освен. Единственото, което е в пълномощията ти, е да се запознаеш с кметовете на общините в региона и да се правиш, че с нещо можеш да им окажеш помощ. Можеш да върнеш решение на някой Общински съвет и толкоз. Можеш да се снимаш и с премиера, в случай че пристигна в региона на ревизия. Това е новото състояние на Дани Каназирева.

По-важното е, че след приключване на мандата – година и няколко месеца, Каназирева не може повече да твърди, че е опция на каквото й да било. Това беше нейното политическо съществуване до момента – да твърди, че е опция. С един размах Борисов лиши и последната вяра на Каназирева, че може да е фактор в пловдивската политика.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР