Коя е Мата Хари – тайнствената дама, заснела бившия премиер

...
Коя е Мата Хари – тайнствената дама, заснела бившия премиер
Коментари Харесай

Коя е Мата Хари? Гешев проговори

Коя е Мата Хари – тайнствената дама, снимала някогашния министър председател Бойко Борисов в спалнята му, до момента в който спи на леглото си?

Главният прокурор Иван Гешев се разсмя, когато Мария Цънцарова от бТВ му зададе този въпрос. Гешев даде изявление за малкия екран.
-->
Обвинител № 1 изясни, че не е работа на основния прокурор да проверява и да дава елементи по съответни каузи, защото те си имат наблюдаващи прокурори. Вие знаете ли какво работи основният прокурор, попита той.

Но посочи, че в най-скоро време следствието за кюлчетата и кой е снимал Бойко Борисов в спалнята му, до момента в който спи, ще бъде завършено и българската общност ще известена. Европейската прокуратура - също.

Гешев отговори и на въпроса за какво в телефона му е името на пиарката на Борисов Севделина Арнаудова. Номерът й може да е в телефона ми, само че откакто съдът разгласи ареста й за противозаконен, наблюдаващият прокурор изрази друго мнение. Протестира присъдата, тъй като счита, че карцерът й е легален, сподели Гешев.

По мотив арестите на някогашния министър председател Бойко Борисов, някогашния финансов министър Владислав Горанов и  Арнаудова той напомни, че Министерство на вътрешните работи е направило задържанията, без да уведоми прокуратурата. Арестите на Борисов и Горанов бяха избрани от съда като противозаконни.

Без детайлности Гешев удостовери, че има следствие в Националната следствена работа и за газови покупко-продажби.

Аз с политически партии не си приказвам, с изключение на в Народното събрание. Надявам се някои партии да не проявят боязън и да откажат разговор, тъй като не харесват основния прокурор. И аз не ги одобрявам, не споделям политическите им възгледи, само че това значи ли, че управляващите и институциите не би трябвало да имат взаимоотношение, попита той.

Категоричен бе, че няма да подава оставка, тъй като не вижда причина за това.

Има проблеми - и в прокуратурата, и в съда, в следствието и в полицията. Ние не ги отхвърляме. Затова е нужна е правна промяна, заключи Гешев. Той е уверен, че няма по какъв начин с негодни закони да има правдивост. Припомни, че Наказателният кодекс е от времето на Тодор Живков, както и че у нас, с цел да осъдиш някого, трябват " 100 единици доказателства, а в Германия - единица доказателство ".

Явно някой се опасява да работи за жителите, счита Гешев.

За следващ път отговори на въпроса кой управлява основния прокурор: Контролират ме българската конституция, всеки български прокурор може да ме управлява и напълно съществено - жена ми.

Аз не настоявам, че прокуратурата е безгрешна, знам си проблемите. България няма задоволително форми за надзор на българските магистрати - ето ви един сериозен проблем, даде образец той.

И увери, че прокуратурата ще извърши инспекция на всички прекъснати досъдебни производства за приложимост на алкохол и дрога зад кормилото.

В края на изявлението водещата го попита дали ще влиза в политиката.

Нямам упоритости да влизам в политиката, само че имам упоритост да възстановим справедливостта, отговори той.

А на въпрос дали би станал народен представител сподели: " Не се виждам като депутат на фона на това, което виждам в Народното събрание ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР