Коя е любимата фраза на голяма част от българите след

...
Коя е любимата фраза на голяма част от българите след
Коментари Харесай

Коя е любимата фраза на българите

Коя е обичаната фраза на огромна част от българите след 30 години народна власт? Според проучване на " Галъп интернешънъл " се оказва, че това е " Съсипаха я тази страна ".

Близо 75 % от нас я споделят, както и други клишета и иронични изречения, присъщи за миналите години. Тук е без значение дали става дума за щампа по инерция или пък за истина.

Почти всички са уверени, че у нас има мафия. Единственото по-сигурно от това е единствено, че преди доматите са били същински - за разлика от в този момент.

Само 42% споделят " в никакъв случай няма да се оправим ". Но пък цели три четвърти споделят постоянно чуваното самообвинение " манталитетът у нас е неприятен ".

 Дяловете на хората, които са наясно, че България към този момент не живее в преход, са най-осезаеми измежду респондентите с най-високи приходи

54% считат, че всички са маскари или че демокрацията ни е лишила доста. 45% са тези, които считат, че при Живков е било по-добре, само че има и цели 33% което нямат мнение.

По някои въпроси обаче всички реагират единно - да вземем за пример, убеждението, че преди храната е била по-добра.

Новите поколения съвсем не знаят дали Костов, Държавна сигурност и така нататък са отговорни. Естествено, младите са и най-оптимистично настроените: отчетливо не се съгласяват, че " в никакъв случай няма да се оправим ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР