Кой свали правителството на Кирил Петков? Кой забй последния пирон

...
Кой свали правителството на Кирил Петков? Кой забй последния пирон
Коментари Харесай

СКАНДАЛНО: Руди Гела свали кабинета “Петков“? Употреби и Киро, държи го със записи

Кой смъкна държавното управление на Кирил Петков? Кой забй последния гвоздей в ковчега? Ето кой – Радостин Василев, по-известен като Руди Гела.

Не бързайте да оспорвате. Ето обстоятелствата. На 8 юни Слави Трифонов разгласи, че изтегля четиримата министри от квотата на „ ИТН “ от съвещание на Министерски съвет и те подадоха оставки. На 22 юни парламентарното болшинство от 123 депутати на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ гласоподава “за ” вота на съмнение и кабинетът, одобрен на 13 декември 2021 година, падна.

Обаче ето какво се случи в това време и това в действителност предопредели краха на възхваляваното през днешния ден „ работещо държавно управление “.

На 13 юни министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев разгласи, на конференция в националния стадион „ Васил Левски “, че напуща Има Такъв Народ, а петима народни представители напущат парламентарната група, с цел да поддържат държавното управление. Малко по-късно Премиерът Кирил Петков ги разгласи за смели мъже. А по-сетне Тошко Йорданов оповести запис от телефонен диалог на Христинка Иванова с Радостин Василев, в който той упорства тя да напусне незабавно Народното събрание, с цел да влезе идващият в листата, подготвен да се причисли към групата на ренегатите. По случая със записа се води прокурорска инспекция и след Нова година се чакат вести от Софийска градска прокуратура.

Та, на 13 юни, стана величествен скандал, който закопа държавното управление. Защо го закопа? Защото заговорите се майсторят при строга секретност. Мълчи се. Ударът се нанася в най-подходящия миг. Изневиделица! Когато враговете нямат потребен ход, изправени са до стената и не им остава нищо друго, с изключение на да скърцат със зъби и да се отдръпват от бойното поле.

В българския политически живот е имало няколко такива сюжета, когато с гръм и тропот се прокарват решения, считани за невъзможни. Да не се връщам доста обратно, да напомня единствено два случая: гласът на Яне Янев внезапно избави президента Георги Първанов от процедура за импийчмънт, а златният пръст на Волен Сидеров направи допустимо невъзможното избиране на кабинета „ Орешарски “. Малцина бяха известени. На 29 май 2013 година публиката гледаше втрещено. Но всичко беше предрешено.

Ако не беше мъчителната упоритост на Радостин Василев да остане министър, неосъзнатата липса на политически опит и непривичната за мъжете суетност да се покаже непременно каква огромна съчка е, подмолните маневри щяха да съумеят и кабинетът „ Петков “ – да оцелее. Но не би!

Руди Гела искаше да се трансформира в важен фактор! „ Ние ставаме митове “, нахъсваше той приятелите си от Плевен Венцислав Петков и Александър Тодоров, които направи шефове в спорта, само че служебния министър Весела Лечева ги уволни, както и дребния Деян Петков, който му служеше като „ момче за всичко “, а в този момент си ближе раните на използван и зарязан. Руди Гела е съвършен егоцентрик – Козирог, който се интересува единствено от себе си. Уреди се да стане народен представител на Политическа партия от Габрово и не му пука за ориста на останалите.

Радостин Василев използва и Кирил Петков, който обществено се прави на “мъж на достойнството “, тъй като бил дал дума, само че истината е, че го е боязън от записите, които Руди Гела е правил по време на ангажиментите в жилището му край Зоологическата градина.

Всъщност, Кирил Петков се е усетил в един миг, че търгашеството би трябвало да се прави на мрачно, само че към този момент е било късно. Например, помолил е всеобщия любим Тити Папазов да се срещне с депутати от Има Такъв Народ, обещавайки му да го направи министър на младежта и спорта. Но към този момент е било прекомерно късно. Депутатите от ПГ на Има Такъв Народ са били обезпокоени от обществената шумотевица; Тошко Йорданов ги разпитвал с кого се срещат и защо си говорят; довереници на Слави им гледали телефоните; заплашвали ги с изобличаване…

Моторът на измяната, Виктория Василева, партийната майка на Радостин Василев, която обществено отхвърли да е била на секрети срещи с Кирил Петков, та той я прикани да се явят на “детектор на лъжата ”, си подви опашката и напусна Има Такъв Народ и Народното събрание, само че преди този момент поддържа вота на съмнение против кабинета.

Макар Радостин Василев да се опита да притегли с обещания шахматистката Цвета Галунова от “Възраждане ”, гласовете не стигнаха и книжният тигър от Плевен не стана легенда, а увисна като прани гащи на селски шир. Избесня, отиде да се вихри в клуба на Има Такъв Народ в Плевен, да назовава досегашните си съпартийки „ проститутки ”, досегашните си съпартийци „ политически терористи “, с преигран самоувереност разгласи: “Мафията проби в Има Такъв Народ ”, за което Слави Трифонов го съди за клюка с иск за 50 000 лв..

Ей, по този начин спортният министър, който си мечтаеше да стане вътрешен министър, с цел да отмъсти на брачната половинка си- полицейски началник, тъй като го изостави през 2021 година поради някогашен шеф на Столична дирекция на вътрешните работи, на който неотдавна роди момче, провали напъните за спасяването на Кирил Петков и командата му.

Психиатрите да кажат, за какво Руди Гела постоянно споделя „ хоп “ преди да скочи; за какво заплашва, че ще „ изобличи “ известни хора, а след това се оказва, че или вади някакви тъпотии и мръсотии, които опръскват с лайна него самия, или лъже, или го е боязън до напикаване да се сблъска с по-силните от него – а те са по-силни, тъй като имат документи и причини за прегрешенията му в късия и ненужен престой в спортната палата. Спортни федерации се жалват от липса на финансиране; падат в съда негови решения за лишаване на лицензи; спортисти споделят за мизерията си заради неговото безхаберие; 3 000 000 лв. са върнати от неизгодни за страната договори; ГДНП, ГДБОП, КПКОНПИ, СГП ревизират контракти, сключвани по негово време.

Руди Гела разгласи, че ще пусне записи – нелегално направени! – на диалози с мен, Илиана Раева, строителите на „ Арена Бургас “, беше вкарал в капан в адвокатската фирма си в Студентския град Татяна Дончева, с цел да я запише и съобщи записите в прокуратурата, която не откри учредения за достоверността на абсурда „ 500К “. Никой не се поддаде на шантажите му! Никой не се уплаши от Руди Гела!

Депутатите от “Продължаваме смяната “ не му приказват, та се постанова по през целия ден в Народното събрание да поддържа връзка единствено с някогашния си пиар Кирил Веселински, двамата са като пришити с карфици един за друг; даже Бойко Рашков го пренебрегва; Асен Василев и Даниел Лорер не го понасят; пиарите го употребяват да тича рано заран до телевизионните студиа и да ръси опорки, до момента в който партийните фактори на „ Промяната “ умерено си пият кафето вкъщи.

Такава е жалката и безрадостна орис на предателя.

Соня Колтуклиева, ПИК
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР