Кой от Столична община даде разрешение върху част от паркоместата

...
Кой от Столична община даде разрешение върху част от паркоместата
Коментари Харесай

Милка Христова: Кой в СО разреши върху паркоместа по ул. ”Съборна” да паркират маси и столове?

Кой от Столична община даде позволение върху част от паркоместата по улица ”Съборна ” известно заведение да ”паркира ” маси и столове и по коя разпоредба го направи? Това пита заместник-председателят на СОС от Българска социалистическа партия Милка Христова. Става въпрос за прочут ресторант, който се намира наоколо до площад ”Света Неделя ”.
Както е известно, преди няколко месеца Столичният общински съвет взе решение за удължение на пешеходните зони в идеалния център на града. Една от измененията засягаше точно улица " Съборна ". От южната страна беше отстранена зоната за паркиране за да бъде основано по-голямо улеснение за пешеходците като бъде обвързван бул. " Витоша " с Градската градина през площад " Света Неделя " и ул. " Съборна ".

" От няколко дни в частта, в която е позволено паркирането, върху 6 или 7 паркоместа, се появиха маси и столове, подредени на платформа и заградени от саксии с оградни шубраци. Изглежда това ще бъде лятна градина към известния ресторант. По-точно - лятна градина, ситуирана върху пътното платно, изясни Милка Христова. - Много бих желала да знам по кои наредби на Столична община е обещано позволение това да се случи. Защото аз, в ролята си на заместник-председател на СОС, не знам да има такава разпоредба, която да позволи върху уличното платно да бъдат подредени маси и столове на заведение. Чии са тези места за паркиране? За длъжностен абонамент за паркоместа има необикновен ред. Ако предположим, че това заведение си е платило длъжностен абонамент, върху тези места би трябвало да бъдат паркирани моторни транспортни средства, а не маси и столове. При служебния абонамент обаче има ограничавания на броя места, които може да бъдат наети. А в тази ситуация приказваме най-малко за 6-7 оградени места ".

Милка Христова упорства от Столична община да обяснят на жителите кой стопанисва заградените паркоместа, заплаща ли някой абонамент за тях, кой събира средствата от този абонамент и на какво съображение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР