Кой от нас не се е затруднявал в избора на

...
Кой от нас не се е затруднявал в избора на
Коментари Харесай

С този ТРИК винаги ще знаете кое месо от витрината да посочите

Кой от нас не се е затруднявал в избора на месо от витрината? В множеството случаи стоим и преглеждаме, без да можем да вземем решение кое тъкмо парче месо да ни претеглят и опаковат.

За да ви улесним и идващия път да не го мислите толкоз доста, ще споделим с вас някои тънкости, свързани с избора на месо от витрината. След като прочетете публикацията ще се научите да познавате качествения от некачествения артикул.

Всеки желае, когато отиде да пазари и похарчи една по никакъв начин не скромна сума пари, да се снабди с първокласен артикул, който по-късно да сготви и сервира на трапезата си.

Ето и няколко хитрини, с които да се научите да разпознавате месото:

• Месото не би трябвало да е на нишки

Когато оглеждате месото във витрината, обърнете внимание на това дали не се разслоява на нишки. В случай, че забележите сходно нещо, имайте едно мислено и най-добре го подминете. Такова разслояване сочи, че търговецът го е напоил с нещо, с цел да се резервира за по-дълго време. Прясното месо наподобява изсъхнало на пръв взор и е доста еластично.

• Не би трябвало да лепне

Когато хванете месото в ръцете си, то не би трябвало да се изплъзва от тях, нито пък да има леплив пласт от горната страна, който да основава неприятно чувство.
 Как е най-добре да размразяваме месото? Как е най-добре да размразяваме месото?
Сега, когато летните горещини стартират да идват, това е и времето, когато хранителното отравяне се усилва и една от аргументите за...

• Цветът би трябвало да е еднакъв

Срязвайки месото, не би трябвало да има никаква смяна в цвета му. Този във вътрешността би трябвало да е изцяло идентичен с останалата част от месото – леко розовикав.

• Хубавото месо е с неутрално червен цвят

Едно качествено месо не трябва да е нито прекомерно алено, нито прекомерно ярко. То е с един мек и безпристрастен цвят, който не се набива на очи. Освен това прясното месо никога не би трябвало да има тъмни петна по повърхността си.

Сигурни сме, че идващия път ще знаете доста добре кое месо да посочите на продавачите в магазина!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР