Кой не кара с Waze?Приложението за навигация се използва масово

...
Кой не кара с Waze?Приложението за навигация се използва масово
Коментари Харесай

Навигация на пътя: Waze вече ще сигнализира и за опасности

Кой не кара с Waze?

Приложението за навигация се употребява всеобщо у нас, главно тъй като предизвестява за камери и полицейски постове на пътя, Освен това е известно с бързо и съответно сортиране на направления, като ги преценява в действително време с изискванията на пътя. А и в България действа като един тип обществена мрежа, която пази водачите от неприятни срещи с КАТ.

От години Waze е благосъстоятелност на Гугъл и всички бяха уверени, рано или късно интернет колосът ще внедри функционалностите му в своето приложение Гугъл Maps.

Противно на упованията, Waze освен, че продължава да съществува независимо, само че и се развива от ден на ден.

Новата версия ще предложи функционалности, които много ще улеснят шофирането в България. Една от тях е, че Waze ще може да предизвестява за остри завои, легнали служители на реда и тол будки.

Друга оригиналност е още един метод за предизвестие за висока скорост. Досега приложението можеше да споделя единствено какъв брой е ограничаването на пътя, по който се движим. Вече ще може да предизвестява авансово, когато следва смяна на ограничаването на скоростта. Идеята е това да покрива даже къси сектори от пътя, в които скоростта е изменена по отношение на останалата част.

Waze ще може да предизвестява и когато напред по пътя има спряла кола за спешна помощ или пожарна. Идеята е това да дава задоволително време на водачите да понижат гладко и да реагират съответно, а не в последния миг, както постоянно се случва. Така и самите незабавни екипи ще са по-защитени. Засега тази функционалности ще е налична единствено в няколко страни, защото изисква партньорство от самите институции, които да подават информацията. Амбицията на Waze е последователно броят им да се усилва, като към този момент се водят договаряния.

Следващата оригиналност ще дава информация в коя лента да се нарежда водачът, когато наближава кръгово. Така ще може елементарно да напусне кръговото с минимални престроявания и да бъде вярно позициониран съгласно разпоредбите и изхода, който му е необходим.

Освен това отсега нататък Waze ще може научава типичните направления, по които водачът пътува до работа и назад да вземем за пример. И при тръгване ще може да предложи други възможности, които са по-бързи. Крайното решение ще е на потребителя кой маршрут да избере.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР