Кой е най-търсеният мъж в Европа? След днешното откриването на

...
Кой е най-търсеният мъж в Европа? След днешното откриването на
Коментари Харесай

Ето го самолетът на най-търсения мъж в Европа

Кой е най-търсеният мъж в Европа? След днешното откриването на интерконектора в София към този момент няма подозрение. Това е президентът на Азербайджан Илхам Алиев.

„ Скъпа Урсула фон дер Лайен, когато приказваме за пари, ние не можем да се оправим с тези цени на силата, апелирам ви, дано бъдем включени в същия лист, в който са страните от Европейския съюз. Без поддръжката на Европа, без нашия другар Алиев, въобще нямаше да ни е елементарно да разчитаме на диверсификация, тъй че, господин Алиев, в този момент сте доста известен в Европа, превърнахте се в супер звезда ", съобщи сръбският президент Александър Вучич.
-->
В същата реторика влезе и президентът на Северна Македония.

" Говорейки за най-търсения мъж в Европа - президентът на Азербайджан, никой не може да се свърже с него по телефона, несъмнено е сменил номера ", сподели Пендаровски като провокира загадъчна усмивка на Алиев.

Азерският президент получи мощна европейска хвалба откакто даде обещание повече газ за Стария континент и нови газови залежи, които ще създаде, с цел да помогне на Европа да се оправи с енергийната рецесия.



Азиатският ВИП посетител подсети кой е още с кацането си на летището. Огромният му аероплан събра очите на всички, а параметрите и цената му незабавно плъзнаха из обществените мрежи.



Близо милиард коства Airbus A340-300, който се обслужва от националния транспортьор AZAL, машината е измежду най-скъпите самолети в света.  

Алиев го купи преди повече от 8 години от Saad Air (част от саудитския финансов холдинг  Saad Group).

Има 80 супер съвременни кресла за пасажерите, които съпровождат президента. Той разполага с обособена трапезария и гостна, а също по този начин и с две ВИП спални, офис и работен кабинет.

Самолетът има оптималната скорост от 567 благи в час и обсег от 8 512 благи. Частният аероплан има четири мотора и ултра огромен обхват, който е в положение да лети по всеки въздушен маршрут на планетата. Снабден е с противоракетна система и с опция за зареждане във въздуха.

За част от интериора му се разбра преди няколко години, когато на срещата на върха в Истанбул, турският президент Ердоган, който изпрати Алиев до самолета, бе поканен на чай на борда преди политане.



На летище София Алиев кацна, посрещнат от гвардейци. А по-късно отпътува  за срещите с президента Радев със особено докарания му от Баку - Майбах. Останалите европейски водачи се показаха надалеч по-скромни транспортни благоприятни условия.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР