Ковид пандемията оказа стресиращ ефект върху пазара на имоти. Вероятно

...
Ковид пандемията оказа стресиращ ефект върху пазара на имоти. Вероятно
Коментари Харесай

Ефекти от COVID-19: Съчетават дом и офис в едно

Ковид пандемията оказа стресиращ резултат върху пазара на парцели. Вероятно част от плануваните нови планове - изключително „ масовката “ в ниския и междинен клас, ще останат отсрочени във времето. Стресът при купувачите пък е подбуден от предстоящите промени в изискванията на кредитирането (по-голямо самоучастие и предстоящо покачване на лихвите), предвиждат анализатори. Независимо от упования спад в покупко-продажбите, купувачите ще продължат да влагат парите си в парцели за инвестиция, имат вяра вложителите.

Затова и те към този момент търсят по-гъвкави разновидности в схемата на дома и офиса

Особено що се отнася до тяхното дълготрайно или краткосрочно отдаване чартърен в бъдеще.

Един сходен план търпи развиване в Пловдив. Той се назовава „ TheLoft Building “ и е създаден като част от обемно-пространствено изследване за огромен жилищен и офис комплекс. Идеята се създава от „ КОарх Студио “, арх. Росица Митева и арх. Иван Костадинов. Мястото е в пловдивския регион " Северен ".



„ Желанието на вложителя е да се съобразим оптимално с новата действителност, пред която ни слага към момента продължаващата пандемия от COVID-19. Докато останалите здания в комплекса са част от обичайна типология на офисите и жилищното обитаване, тази се пробва да съчетае и двете по към момента реформаторски метод - със споделени пространства за живеене и работа “, изясняват от екипа.

Какво значи това?



Всеки нов жител може да наеме жилищен детайл (легло) или работен (бюро) и прилежащите им обслужващи елементи (баня, тоалетна, кухня, места за отмора и т.н.) в съответните зони на постройката - офис или жилищни. Проектантите развиват самите зони безусловно идентични като структура и обслужващи елементи - по този начин при по-слабо търсене на жилищни елементи, офис частите могат да ги изместят и назад. Наемът се дефинира не от квадратурата, а от броя наети функционални единици (легла и/или бюра), което разрешава доста от площите в постройката да бъдат отделени за споделено прилагане при отмора и занимания.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР