Ковчегът с тленните останки на кралица Елизабет II пристига в

...
Ковчегът с тленните останки на кралица Елизабет II пристига в
Коментари Харесай

Тленните останки на кралицата пристигат в Лондон

Ковчегът с тленните остатъци на кралица Елизабет II идва в Лондон. Той ще бъде положен в Бъкингамския замък, а след това и в двореца Уестминстър, където британците ще могат да отдадат своята респект към обичания си монарх.

Днес тленните остатъци на кралица Елизабет II ще бъдат превозени до Лондон от Единбург със аероплан на Кралските военновъздушни сили. Ковчегът ще остане един ден в Бъкингамския замък, преди да бъде изложен за поклонение в Уестминстърското абатство от сряда до събота в това число.

 
След като остане през нощта в Бъкингамския замък, ще има публично шествие на ковчега с тленните остатъци до двореца Уестминстър, където ще бъде положен във превъзходната Уестминстърска зала, истинското сърце и център на парламентарната народна власт в тази страна. Много известни хора в предишното са лежали там. Уинстън Чърчил през 1965 г, кралицата майка, когато тя умря при започване на този век. Обществеността ще може да ѝ отдаде дължимата респект.
Майкъл Коул – някогашен кралски сътрудник на Би Би Си

Погребението на Елизабет II ще се състои от 13 часа българско време на 19 септември в Уестминстърското абатство. Властите оповестиха, че денят ще бъде почивен.

Стотици спомагателни служители на реда ще бъдат ситуирани по улиците на Лондон по време на поклонението и погребението на кралица Елизабет II.

Хиляди жители към този момент идват в столицата от разнообразни елементи на Англия. Очаква се до 2 милиона души да бъдат по улиците на Лондон през идващите дни. Това ще бъде съществено предизвикателство за органите на реда, които организират най-голямата интервенция по сигурността в последните години.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР