Котките са чудесни домашни любимци, но непрестанното им мяукане през

...
Котките са чудесни домашни любимци, но непрестанното им мяукане през
Коментари Харесай

Как да се справим с нощното мяукане при котките

Котките са чудесни домашни любимци, само че непрестанното им мяукане през нощта или рано заран може да се трансформира в проблем за вас. Няма да можете да се наспивате. Ето по какъв начин да се справите с нощното мяукане при котките.

1. Не оставяйте котката да спи денем

Звучи леко като тормоз да на давате на котката си да спи денем, само че и вие имате нужда да спите през нощта. А и не става въпрос да тормозите животинчето си, а просто да не му давате да проспива целия си ден.

2. Вечерни игри

За да може котката да спи умерено през нощта и да не се присеща за своя скотски инстинкт за нощно мяукане, е добре да я поизморите. Поиграйте с нея - мятайте ѝ хартиено топче, накарайте я да преследва някаква шнур и така нататък Важното е да се погрижите тя да изразходва сила.

3. Поднасяйте котешката вечеря допустимо най-късно

Повечето котки може и да поиграят малко откакто са се нахранили, само че след храна идва време и за сън. А като оферирате вечерята по-късно, животното няма да усети апетит до сутринта, когато е естественото време и на вашето пробуждане. А не в 4 или 5 ч. примерно.

4. Не обръщайте внимание на нощното мяукане

 Как да се оправим с нощното мяукане при котките

Много притежатели на домашни котки стартират да се тормозят от нощното мяукане на любимеца си, привикват го до себе си, стартират да го галят и да му приказват ласкаво. Единственото, което евентуално ще се случи, е котката да усети вашата съпричастност и да стартира да мяука още по-настървено.

5. Разходка преди вечер

Макар в България концепцията домашните котки да се разхождат на каишка да не е известна, то в множеството европейски страни тя е процедура. И в случай че отглеждате котка в затворени пространства (не разполагате с двор или градина), то може би е добре да се замислите дали животинката ви няма да се радва на малко повече независимост, а не да се усеща като пандизчия в личния си дом. Знаем, че котките се привързват към него, само че и са свободолюбиви животни.

Но като се изключи че ще доставите наслаждение на котката си с някоя вечерна разходка, вие ще я снабдите с повече страсти и придвижване, с помощта на които е доста евентуално животинката да е прекомерно изморена за следващото нощно мяукане. Имайте поради единствено, че котките, за разлика от кучетата, въобще не обичат да усещат непознати предмети върху козината си, камо ли да бъдат връзвани за нещо. Преди да научите мъркащия си любим да върви на вечерни разходки с нагръдник и каишка, би трябвало да проведете най-малко няколко седмични домашни тренировки.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР