Костенурките могат да бъдат най-очарователните и мили домашни любимци. Един

...
Костенурките могат да бъдат най-очарователните и мили домашни любимци. Един
Коментари Харесай

Как да се грижим за водна костенурка?

Костенурките могат да бъдат най-очарователните и благи домашни любимци. Един шепа живот в ръката ти, която може да те накара да започнеш деня с усмивка. Костенурката не е като куче, декоративно зайче, таралеж или котка, само че също желае внимание и носи наслада. Стига да сте подготвени да я вземете под крилото си, несъмнено. Има сухоземни и водни костенурки, и в идващите редове ще поговорим за тези, които обичат водата.

Водна костенурка може да си вземете от зоомагазин. Продават се съвсем във всеки и могат да бъдат прелестни домашни любимци за деца. Гледат се елементарно, не са капризни, само че изискват внимание и подготовка, до момента в който свикнете с тях. Как да се грижим за водна костенурка?

Най-напред, когато си купите аквариум, би трябвало да го снабдите с подобаващото съоръжение. За развъждането на водна костенурка са нужни: термометър, термостат, радиатор, външен филтър, който би трябвало да се почиства постоянно.

Трябва ви още и лампа, която да осветява аквариума, както и източник на топлота, който също може да е лампа. Водата в аквариума би трябвало да е с равнище, което разрешава костенурката да демонстрира главата си над нея, щом се подпре на задните си крайници. Добра концепция е да сложите нещо, което да играе ролята на нейно укритие.

Винаги проверявайте температурата на водата, тя би трябвало да варира от 23 до 28 градуса. Що се отнася до лампата, тя би трябвало да е включена по 14 часа дневно. Опитайте да разчистване остатъците след хранене на костенурката. Храненето на водна костенурка, която е стара, се прави по 2-3 пъти на седмица, а бебета ядат един път дневно.

Храната на водните костенурки се състои най-вече от: охлюви, земни червеи, рибни черва. Може да разнообразите с инсекти – летящи инсекти, щурци, молци и бели червеи, пелетирани храни, пилешко и телешко месо. Възрастните костенурки се нуждаят от повече листни зеленчуци – маруля, зеле, водна леща или други водни растения. Допитайте се до ветеринар за витамините, които да давате.

Аквариумът би трябвало да се почиства на всеки 2 седмици или по-често, в случай че се натрупа нечистотия. Измива се със сапун и вода, след което се ползва 10% разтвор от белина за стерилизация. Измива се доста добре с вода и още веднъж се приготвя за посрещне своя жител.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР