Костадин Костадинов и Стефан Янев се оказаха първите лидери по

...
Костадин Костадинов и Стефан Янев се оказаха първите лидери по
Коментари Харесай

Докато партиите мълчат - Костадинов изгря на първа писта в телевизиите

Костадин Костадинов и Стефан Янев се оказаха първите водачи по малките екрани след оповестяването на първите планирани резултати - без даже да е ясно дали " Български напредък " въобще ще влезе в 48 Народно заседание.

Останалите партийни централи - в това число на спечелилите ГЕРБ - избраха да мълчат и да чакат най-малко до 22 ч., когато ще се появят ранни резултати от предварителното броене на секциите с екзитпол.



Костадинов мина с " успех " по едно и също време през студиото на bTV и директния ефир на Българска национална телевизия, откакто първите данни демонстрират удвояване на каузи на гласоподавателите му от 5 на 10%.

Пред bTV той засипа водещия с проруска измама и опорни точки за " прилики " сред войната на Путин в Украйна и бомбардировките на НАТО над Сърбия поради геноцида, проведен от Слободан Милошевич против популацията на Косово в края на 90-те.

По бомбастичните пояснения на Костадинов - Съединени американски щати " сринали със земята " Сърбия и окупирали 20% от територията ѝ (в момента Косово е самостоятелна държава).

Минути по-късно Стефан Янев се включи от централата си в ефира на Българска национална телевизия, с цел да разгласи, че е " задоволен от резултата " си, без значение дали въобще ще има парламентарна група. " Български напредък " няма да успее да вземе и държавна дотация, в случай че остане под 4-процентовата преграда, тъй като не се яви като независима партия, а в коалиция с куп други сили.

" Не бяхме структурирали партията, по тази причина направихме обединението - да използваме ентусиазма на хората. Нямахме построени структури, прекарахме акцията в търсене на верни послания и намиране на хора по места. Удовлетворени сме, тъй като се явяваме за първи път и имаме граничен резултат ", сподели Янев, който още занапред разгласи, че се готви за локалните избори през есента на 2023 г.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР