Косовският премиер призова за международно разследване, след като някои негови

...
Косовският премиер призова за международно разследване, след като някои негови
Коментари Харесай

Косовският премиер скочи на Македония за присъдите от Куманово

Косовският министър председател прикани за интернационално следствие, откакто някои негови сънародници са наказани за присъединяване в борбата в Куманово, Македония през 2015 година, оповестява " Ройтерс ".

Мъжете са част от група етнически албанци, арестувани в Македония в четвъртък, по обвинявания в скрит план за престрелка с полицията. Тълпи са излязли по улиците на столицата на Косово след присъдата, обвинявайки македонските управляващи, че са изфабрикували офанзивата. Протестиращи в източния косовски град Гилан изгориха македонското знаме.

Косовските медии и публични лица постоянно декларират, че обвинените албанци са почтени и са жертви на скрит план от някогашното националистическо държавно управление на Македония - обвиняване, отхвърлено от Скопие.

 Македония осъди 33-ма за офанзивите в Куманово през 2015 година
Македония осъди 33-ма за офанзивите в Куманово през 2015 година

Седем от обвинените получиха доживотни присъди

" Трябва да има правдивост ", разяснява в изказване косовският министър председател Рамуш Харадинай. " Международното следствие би помогнало да намерим истината, която всички ние желаеме ", добавя той, без да даде рязаснения кой или по какъв начин би трябвало да извърши следствието.

Външният министър на Косово Бехджет Паколи съобщи, че е призовал посланика в Скопие за съвещания и изиска " обяснение " от македонския дипломат в Прищина.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР