Косово е сръбският Ерусалим, заяви в Белград външният министър Ивица

...
Косово е сръбският Ерусалим, заяви в Белград външният министър Ивица
Коментари Харесай

Белград: Косово е сръбският Ерусалим

Косово е сръбският Ерусалим, съобщи в Белград външният министър Ивица Дачич. Дипломатът добави, че скъсването на дипломатическите връзки с Израел по време на някогашна Югославия е било неточност, оповестява вестник "Блиц ".

Министърът приказва на конференцията "Юбилейни години ", проведена от посолството на Израел в Белград във връзка 25-ата годишнина от възобновяване на дипломатическите връзки сред Сърбия и Израел.

Дачич акцентира, че извънредно доста цени кардиналната позиция на Израел за непризнаване на едностранно оповестената самостоятелност на Косово, което се отразява положително на качеството и наличието на връзките сред двете страни.

Външният министър уточни още, че 25 години от възобновяване на дипломатическите връзки са значим празник и мотив да за превръщане към богатата традиция на сръбско-еврейското другарство, което "преодоляваше най-големите исторически провокации пред двата народа ".



Той честити на еврейската общественост в Сърбия и по света празника Ханука и пожела и на сръбския, и на еврейския народ здраве, мир и просперитетно съдействие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР