Космическият апарат ExoMars Trace Gas Orbiter изпрати своята първа снимка

...
Космическият апарат ExoMars Trace Gas Orbiter изпрати своята първа снимка
Коментари Харесай

Ето как изглежда повърхността на Марс от орбита

Космическият уред ExoMars Trace Gas Orbiter изпрати своята първа фотография от 400 км орбита на Марс.
Снимката демонстрира сектор от повърхността на Червената планета от към 40 километра към Кратера Корольов. Фотографията е направена в границите на програмата ExoMars . Това е взаимен план на Европейската галактическа организация (ЕКА) и Роскосмос.

Космическият уред ExoMars Trace Gas Orbiter разполага с четири съществени прибора: камера, два спектрометъра и неутронен детектор. Заснет е сектор с тиня, лед и прахуляк. Учените имат намерение благодарение на този спътник да създадат хиляди фотоси, с цел да може да се изследва и разбере структурата на газа и геологичните процеси, свързани с появяването на метан в атмосферата.

В атмосферата на Марс не би трябвало да има метан, тъй като той би се разпаднал при настоящите химични реакции. Но по незнайна химическа или физическа причина, концентрацията на метан в атмосферата на Марс внезапно е повишена. ExoMars Trace Gas Orbiter ще се опита да разбере аргументите за това извънредно събитие.

На 29 април се разбра, че задачата Mars-2020 може да се провали, заради лека щета в термичната отбрана на марсианския роувър. Но наподобява всичко работи. Целта на защитния екран е да защищити роувъра и системата за кацане от прегряване при спускането.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР