Космически заплати за най-търсените специалисти през новата година. Бизнесът е

...
Космически заплати за най-търсените специалисти през новата година. Бизнесът е
Коментари Харесай

Кои ще са най-добре платените професии през следващата година?

Космически заплати за най-търсените експерти през новата година. Бизнесът е подготвен да заплати големи хонорари за позициите, за които най-трудно се намират чиновници. Очакванията са поради недостига на фрагменти през идната година заплатите да тръгнат нагоре в съвсем всички браншове. Кои ще са топ специалностите за 2022 година и в кои сфери бизнесът ще наема най-вече фрагменти – отговор потърси Георги Георгиев в рубриката „ На твоя страна ” по Нова тв.

Сред най-търсените специалности на пазара на труда през идната година ще бъдат лекари, медицински служащи, строители и програмисти. През последната година организациите за асортимент на личен състав регистрират съвсем двоен растеж на обявите за работа. Всяка седма публикация дава опция за отдалечена работа.

Всяка година IT експертите в софтуерната компания, която Огнян Траянов ръководи, осъществят десетки планове за държавната администрация и частния бранш. Пазар има, работа - също, само че все по-трудно се намира кой да я свърши, споделя притежателят.

„ Необходими са месеци, с цел да намерим верен претендент. Сравнително малко нараства броят на " произвеждане " на такива експерти, а въпреки това доста бурно нараства броят на компаниите, които работят в тази сфера ”, изясни Траянов.

Във втората година на пандемията, с изключение на в IT компаниите, за първи път сериозен дефицит на фрагменти се усеща в съвсем всички браншове, регистрират специалистите по асортимент на личен състав. Изключение вършат финансовият и застрахователният.

Свръхтърсенето на фрагменти към този момент регистрират и в онлайн платформите с разгласи за работа. А това се оказва съществено предизвикателство за бизнеса след рестарта на стопанската система.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР