Космическата компания SpaceX на Илън Мъск успешно изведе в геопреходна

...
Космическата компания SpaceX на Илън Мъск успешно изведе в геопреходна
Коментари Харесай

SpaceX успешно изведе в орбита телекомуникационния сателит Telstar 18V

Космическата компания SpaceX на Илън Мъск сполучливо изведе в геопреходна орбита телекомуникационния спътник Telstar 18 Vantage.

Изстрелването се състоя тази заран. Новата трансформация Block 5 на ракетата за неведнъж потребление Falcon 9 започва от космодрума на Кейп Канаверал в щата Флорида. Изстрелването бе на няколко пъти отлагано, тъй като се постановяваха спомагателни инспекции.

Компанията SpaceX сподели в действително време по какъв начин след изстрелването на употребяваната за първи път нова първа степен на ракетата се отделя и след това прави сполучливо меко кацане на плаващата платформа Of Course I Still Love You.

Сателитът Telstar 18V  е направен от калифорнийската компания Space Systems Loral. Той е предопределен за обезпечаване на цифрови радио и малките екрани, телефония и широколентов интернет достъп в Азиатско-тихоокеанския регион. Технологичното време на живот на спътника е най-малко 15 години. Космическият уред ще се употребява взаимно от канадският сателитен оператор Telesat и основаната в Хонконг компания APT Satellite.



Статистиките демонстрират, че за SpaceX това е 16-тото изстрелване на SpaceX за 2018 година и 67-мото в историята на галактическата компания.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР