Кошмарът за градските власти в американския град Балтимор продължава с

...
Кошмарът за градските власти в американския град Балтимор продължава с
Коментари Харесай

Седмици след атаката, Балтимор все още се бори с щетите от нея

Кошмарът за градските управляващи в американския град Балтимор продължава с цялостна мощ, две седмици след рансъмуер офанзивата, при която основни точки от инфраструктурата на мрежата на общината бяха хванати в плен.

В началото на този месец, незнайна към този момент страна нападна общинската мрежа със едва позната рансъмуер опасност, изявестна като Robynhood. Отговорните лица вземат незабавни ограничения и работят навреме, извеждат системите офлайн и осведомят ФБР. Но без значение от бързата им реакция, системите за разплащане на сметките за изразходвана вода, гласовата поща, системата за заплащане на пътни санкции и имотния указател са парализирани. BGR оповестява тези дни, че броят на засегнатите системи е близо 10 000, въпреки че съдейки по претенции откуп става дума за много по-малък брой – хакерите в началото желаят по три биткойна за отключването на една система или 13 биткойна за всички пленени компютри. Засега управляващите отхвърлят да платят откуп. Това е втората рансъмуер офанзива към града, откакто доскоро повече от година, подобен случай наруши съществено работата на номера за незабавни случаи 911 в продължение на часове.

Отговорникът по въпросите на осведомителните системи към общината на Балтимор споделя, че техните ръце „ са вързани “ и въпреки и да се преглеждат няколко сюжети за това по какъв начин да накарат някои от засегнатите общински действия постепенно да стартират още веднъж да действат обикновено, към момента не е несъмнено какво ще се случи.

Самият кмет на Балтимор Йънг не знае по кое време може да се чака нормализиране на обстановката. „ Подобно на всяко огромно дружество, ние имаме хиляди системи и приложения “, споделя той в имейл за FoxNews. „ Нашият фокус е да върнем онлайн сериозните услуги и то да го създадем по метод, по който ще сме сигурни, че сигурността остава топ приоритет през целия този развой “.

Експертът по осведомителна сигурност към Sungard Availability Services декларира пред Асошиейтед прес, че продължителността, в която сървърите на Балтимор са офлайн е необикновена. „ Градската администрация на Балтимор е трябвало да има готова тактика за случаи като този и да може да възвърне вътрешните системи за надалеч по-кратко време. Това време би било диктувано от управленията за оценка на риска и какъв брой време биха могли да си разрешат неактивност. Трябваше да са готови, изключително предвид на предходната офанзива, с цел да се възстановят от рансъмуер болестта “.

И в резюме, Vox Media предава, че единствено тази година, повече от 20 американски общини са паднали в плен на рансъмуер офанзиви. Симптоматичен за обстановката беше случая, обвързван с огромен град като Атланта от предходната година, когато незнайна страна нанесе големи вреди на градските системи. Градските управляващи избраха да не заплащат претенции по това време откуп от $50 000 и избраха да извървят сложния път, който в последна сметка им струваше $17 000 000.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР