Кошмар на магистрала “Хемус” при гара ЯнаШофьорът загина, с часове

...
Кошмар на магистрала “Хемус” при гара ЯнаШофьорът загина, с часове
Коментари Харесай

ТИР падна от мост и изгоря

Кошмар на автомагистрала “Хемус” при гара Яна
Шофьорът почина, с часове откриват самоличността му

31 жертви повече от началото на годината по отношение на 2020 година

ТИР раздра мантинелите на мост на автомагистрала “Хемус” и падна върху жп линия, свързваща гарите Яна и Мусачево. При удара камионът избухнал в пламъци и водачът му умрял на място.

Тежката злополука станала към 1,30 ч. през днешния ден в региона на гара Яна. Вероятната причина е заспиване на водача на ТИР-а, пренасящ плодове. Катаджиите твърдяха, че не са разкрили данни за присъединяване на друго транспортно средство. До късно нощес не бе оповестявано на каква възраст и от каква народност е починалият, защото всички документи от кабината са били унищожени при пожара. Дори и да са имали данни от граничните управляващи, от Министерство на вътрешните работи пазеха в загадка самоличността на жертвата, тъй като първо би трябвало да се заяви на роднините. Камионът паднал на релси и раздрал жици от електрическата мрежа на БДЖ. Това обаче не основало заплаха за влаковете, тъй като линията е аварийна, употребява се единствено за обходен маршрут и по нея не минават композиции.

226 души са починали при произшествия към 17 юли 2021 година, сочи статистиката на Министерство на вътрешните работи. Жертвите са с 31 повече по отношение на същия интервал на предходната година, когато поради пандемията от COVID-19 трафикът се бе свил с 40%. Положителната наклонност за по-малко убити обаче бе провалена от служебното държавно управление, защото взривът на кървавите произшествия стартира от средата на май.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР