Корупцията забавя потенциала на България, казвам го като партньор и

...
Корупцията забавя потенциала на България, казвам го като партньор и
Коментари Харесай

Херо Мустафа си тръгва оптимист за борбата с корупцията в България

Корупцията забавя капацитета на България, споделям го като сътрудник и другар

Приближавайки края на 3-годишния си мандат в България съм извънреден оптимист (за триумфите на битката с корупция). В последните години българите излязоха на улицата, желаеха господство на закона, демонстрираха, че желаят нов метод и че ще търсят отговорност от политическите си водачи, без значение кои са те и от кой политически набор са. Вярвам във всеобщото предпочитание за едно почтено и отговорно ръководство, което да води България в вярната посока.

Това сподели посланикът на Съединени американски щати в БългарияХеро Мустафа, която взе присъединяване в конференция за битка с уязвимостта към корупцията на общинско равнище, проведена от Международния републикански институт (IRI), събрал специалисти от България и чужбина, както и представители на локалната власт, съобщи.

"Три съществени целта е устоявала американската дипломатическа задача в последните години - съгласуваност, връзка и битка с корупцията ", очерта Мустафа. И показа, че при започване на мандата си била посъветвана от Вашингтон да не повдига тематиката с корупцията, тъй като това щяло да я направи непопулярна.

"Реших обаче, че това е една сфера, в която е доста значимо да се концентрираме. Още повече тъй като България има какво да направи в тази сфера. Корупцията забавя капацитета на България, споделям го като сътрудник и другар. Не е прелестно по този индикатор България да се класира на последно място в Европейския съюз.

През мандата си съм имала голям брой недоволства за корупция, както и от големи американски концерни, по този начин и от дребни български компании ", показа посланикът.

Като основен образец от страна на Съединени американски щати за битка с корупцията на локално равнище Херо Мустафа даде слагането на българи в санкционния лист "Магнитски ".

"Това бе, с цел да изпратим сигнал, че злоупотребата на тези лица с публичен запас няма да бъде толерирана ", сподели тя. Но акцентира - решението на казуса с корупцията може да пристигна само от вътре, от българските политици, като Съединени американски щати само могат да бъдат сътрудници в тази битка.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР