Корупция, контролиран главен прокурор от Пеевски, контролирани медии и публикации

...
Корупция, контролиран главен прокурор от Пеевски, контролирани медии и публикации
Коментари Харесай

Паника във върхушката: US-докладът и пътят към затвора

Корупция, следен основен прокурор от Пеевски, следени медии и изявления от Пеевски, реплика на битка с корупцията, повсеместна корупция в структурите на властта, неприятна медийна среда и незадоволителна независимост на словото, полицейско принуждение против протестиращи против ръководството на Борисов и основния прокурор Гешев, нарушение правата на жителите и прочие и прочие Това са единствено част от негативите, посочени в отчета.

Крият се обаче неща, които се предшествали годишния отчет на Директива за птиците на Съединени американски щати.

Пеевски засечен в ЮАР, непознати служби проверяват банкови сметки с милиони на лица и компании, свързани с емблематични български управници в Обединените арабски емирства, пускане на дело по закона РИКО в Съединени американски щати против наши политици и следствие на трафика на каптагон от България към Близкия Изток и терористични формирования. Това са единствено част от следствия, свързвани с водещи политици и предприемачи.

В Съединени американски щати и Брюксел са получени обемисти сигнали за милиарди, изплатени авансово по планове, предоставени на другарски компании без публични поръчки през последната година. В тях се съдържат десетки обстоятелства и доказателства за корупция и нарушавания на закона.

До Парламентарната асамблея на Европа (ПАСЕ) е изпратен сигнал за неуместното държание на така наречен Щаб към Министерство на вътрешните работи, в който влизат представители на прокуратурта, ДАНС и полицията, които би трябвало сякаш да наблюдават за пласиране и пазаруване на гласове, а в действителност е „ чадър “ за незаконни групи и босове, които са впрегнати от локални полицейски шефове да обезпечават гласове за ръководещите партии. Досега няма нито едно авансово произвеждане, нито един сигнал за нередности. Защото няма по какъв начин Министерство на вътрешните работи, ДАНС и прокуратурта да проверяват двама вътрешни министри – сегашен и някогашен, назначени от ГЕРБ и кандидат-депутати от ГЕРБ. Няма по какъв начин да бъде следен и министър председателят Борисов, който е назначил въпросните министри и е в близки връзки с основния прокурор.

Големият звук към разкриването на така наречен „ съветска шпионска мрежа “ и поддръжката на Съединени американски щати, Англия, НАТО и други страни, не реализира упования от ръководещите резултат – да компенсира и смекчи описаните в Доклада на Директива за птиците недостатъци на ръководството в София. И в случай че допуснем, че в някаква степен това се е случило, то можем да си представим какво е същинското състояние в страната…

Паниката на настоящето ръководство е обвързвана и с отдръпването на поддръжката на Брюксел и Вашингтон за партия ГЕРБ и нейния водач Борисов. Други са политическите субекти, с които се водят диалози за радикални промени и промени след 4 април, които би трябвало да започват незабавно след структурирането на новото Народно заседание. Тотална смяна в състава на Висшия правосъден съвет е една от тях, както и ограничение безконтролността на основния прокурор, оставка на Гешев, Борисов навън от дейната политика, рестартиране на правосъдната система, действително противопоставяне на корупцията, обзор на редица правосъдни каузи, за които има подозрения, че са поръчка и разпра с съперници и неуместни на властта, радикални промени и в медийната среда.

Наистина властта има от какво да се тормози. Откраднати милиарди, корист с власт, престъпления, мафиотизиране на цели браншове.

Предстоят безкомпромисни дейности в посока на възобновяване на справедливостта. Ще бъде забавно. И ще боли.

Да четат - тези от шайката - историята на Мануел Нориега. Те ги издигнаха и те ги смъкнаха брутално.

Д-р Димитър Попкутуев
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР