Корпусът на космическия апарат и роботизираната ръка, заснети по време

...
Корпусът на космическия апарат и роботизираната ръка, заснети по време
Коментари Харесай

ПЪРВИ СНИМКИ: Луна-25 фотографира корпуса на апарата, Земята и Луната!

Корпусът на галактическия уред и роботизираната ръка, снимани по време на тестово включване на камерите през вчерашния ден, на 13-ти август. Фото: ИКИ-РАН

Руската автоматизирана лунна станция “Луна-25 ” снима и изпрати към Земята първите фотографии след изстрелването, които демонстрират корпуса ѝ, нашата планета и Луната!

Според информацията, оповестена на уеб страницата на ИКИ-РАН, фотосите са били получени през вчерашния ден по време на тестовото включване на научните принадлежности.

Снимка на Земята, снимана от борда на “Луна-25 ” през вчерашния ден, на 13-ти август. Фото: ИКИ-РАН

Снимка на Луната, снимана от борда на “Луна-25 ” през вчерашния ден, на 13-ти август. Фото: ИКИ-РАН

Освен фотосите, бордовият уред “АДРОН-Л ” е съумял да мери радиационния декор на апарата, забележителна част от който са галактичните галактически лъчи. Тези лъчи изпълват цялото междупланетно пространство, точно под тяхното влияние инструментите и бъдещите космонавти ще работят на Луната. Ето за какво проучването на радиационния декор още по пътя към Луната, а освен на нея, е извънредно належащо.

Учените от ИКИ-РАН също по този начин припомнят, че “Луна-25 ”, за разлика от руските ѝ прародители като “Луна-24 ”, няма хермоотсек и приборите ѝ работят във вакуума, а не в затворено помещение със стайна температура.

Към сегашния миг всичко на борда действа обикновено, а радиокомуникацията със Земята е постоянна.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР