Корпорацията Джемкорп стана повод за спор между бившия енергиен министър

...
Корпорацията Джемкорп стана повод за спор между бившия енергиен министър
Коментари Харесай

Спор в парламента между Теменужка Петкова и Александър Николов заради Джемкорп

Корпорацията " Джемкорп " стана мотив за спор сред някогашния енергиен министър Теменужка Петкова и сегашния Александър Николов. Според Петкова ДАНС са предизвестили, че капиталовите капитали на " Джемкорп " са с неразбираем генезис. Николов твръди, че инспекциите преди подписването на меморандума не са породили мотив за подозрения. На чуването във краткотрайната парламентарна комисия не се яви министър председателят в оставка Кирил Петков.

Спорът се появи към въпроса дали са направни предварителни изследвания преди подписването на меморандума и дали е извървяна цялата процедура на координиране, както с обособените министерства, по този начин и с специалистите от енергийното министерство. Тезата на сегашния министър в оставка Александър Николов е, че меморандумът е необвързващ. Според Теменужка Петкова обаче това не е по този начин, защото в меморандума е очакван и арбитраж, в случай че той бъде преустановен.

Теменужка Петкова: Какво наложи да се подпише този меморандум и каква процедура сте спазили при неговото сключване?

Александър Николов: Не съм осведомен да поражда каквито и да е отговорности за страната. Меморандумът не е с " Джемкорп ", а с " Джемкорп " и " Ай Пи 3 ".

Десислава Трифонова, ГЕРБ-СДС: Вие сте подписали с офшорка, господин министър....

Александър Николов: И двете са офшорни? Откога Съединени американски щати са овшорна зона? И тъй като сте по този начин..., както означи многоуважаемият ръководител, млада и красива, е хубаво тези квалификации да не се употребяват.
Александър Николов: Понеже сте млада и красива...

Емил Георгиев, " Българска социалистическа партия за България ": Ако желаете да създадем колосален скандал тук в залата сред вас и мене, аз съм подготвен... Независимо дали сте красива или не, от почитание към дамата - аз мълча.

Така или другояче беше изслушан единствено енергийният министър. Въпроси от " Продължаваме промяната " не му бяха задавани. Премиерът беше уведомил комисията, че ще пристигна, в случай че неговите задължения за деня приключат, само че Кирил Петков по този начин и не се появи. Според опозицията това е, тъй като е избягал да дава отговор на въпросите. Според Политическа партия няма смисъл от тази комисия, защото меморандумът към този момент е преустановен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР