Коронавирусната пандемия накара мнозина да преосмислят хигиенните си навици. Проучване,

...
Коронавирусната пандемия накара мнозина да преосмислят хигиенните си навици. Проучване,
Коментари Харесай

10% от британците не си мият ръцете след тоалетна

Коронавирусната пандемия накара мнозина да премислят хигиеничните си привички. Проучване, направено във Англия, разкрива, че макар здравната рецесия 10 на 100 от жителите на страната не престават да не си мият ръцете след посещаване в тоалетната, написа в. " Дейли остарял ".

Допитването, направено от УанПол по поръчка на компания Ситрон Хайджийн, предоставяща хигиенични услуги, е обхванало 2000 души.

Резултатите демонстрират, че спазвайки целесъобразните ограничения за ограничение на разпространяването на вируса, понастоящем средностатистическият британец мие и дезинфекцира ръцете най-малко осем пъти дневно - нещо, което преди пандемията е правил едвам пет пъти на ден.

Шокиращото обаче е, че 10 на 100 от жителите на Острова не престават да не си мият ръцете след посещаване в тоалетната, даже и социална.

Данните от анкетата сочат още, че британците са нараснали времето си за миене на ръце от по-малко от 13 секунди преди пандемията до приблизително 19 секунди в този момент.

Авторите на изследването са открили също, че преди апела за по-стриктно съблюдаване на хигиена, 45 на 100 от британците са кашляли в шепи, а 30 на 100 са кихали, без по-късно да измиват ръцете си. Преди пандемията една четвърт са пропущали измиването на ръцете преди приготвянето на храна, а две пети - преди ястие.

Сега 83 % постоянно мият ръцете си откакто се изкашлят в шепа, а 85 % - след кихане.

В сегашния миг британците също така са по-склонни да мият ръцете си след потребление на преносим компютър или клавиатура, посещаване в супермаркета, игра с домашните любимци.
Половината от интервюираните оповестяват, че в този момент по-често употребяват антибактериални гелове, в сравнение с преди пандемията. Тридесет на 100 споделят, че за разлика от преди понастоящем по-често дезинфекцират домовете си.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР