Коронавирусната инфекция в бъдеще ще протича като обичайна настинка. Това

...
Коронавирусната инфекция в бъдеще ще протича като обичайна настинка. Това
Коментари Харесай

Професор: COVID-19 ще се превърне в обикновена настинка - след няколко години

Коронавирусната зараза в бъдеще ще протича като нормална простуда. Това съобщи пред списание „ Спектейтър “ Пол Хънтър, професор по медицина от Университета на Източна Англия в Норидж.

„ Ковид ще стане друга болест. След няколко години болшинството от случаите на заразяване с нея ще протичат безсимптомно или като лека форма на заболяване на носа и гърлото. С други думи Ковид ще стане още една причина за появяването на простуда “, сподели ученият.
 Американски антиваксър прикани от смъртния си одър: Ваксинирайте се! Американски антиваксър прикани от смъртния си одър: Ваксинирайте се!
Американският радиоводещ и прочут антиваксър Дик Фарел умря от ковид, само че преди да почине, прикани приятелите и феновете си...

Той също по този начин акцентира, че признаците на COVID-19 са станали по-разпознаваеми. Така да вземем за пример, за разновидността „ Делта “ са присъщи болките в гърлото и хремата.

Проф. Хънтър счита, че коронавирусната зараза ще се трансформира в сезонно заболяване, което ще доближава своя пик през зимата, като броят на смъртните случаи ще намалее доста. Според него имунизацията ще забави разпространяването на COVID-19, само че по-малко ще ни пази от нови случаи на заразяване. Въпреки това имунизациите ще ни защитят от по-тежко протичане на заболяването и летален излаз от нея, добави той.

„ Колективен имунитет в никакъв случай няма да се сътвори, само че ние ще реализираме управляем баланс сред имунитета и заразяването “, заключи проф. Хънтър и добави, че неприятното е към този момент зад тила ни, най-малко що се отнася до ситуацията във Англия, предава ТАСС, представени от БГНЕС.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР