Коронавирусът ще изчезне сам след 70 дни, независимо как опитваме

...
Коронавирусът ще изчезне сам след 70 дни, независимо как опитваме
Коментари Харесай

Генерал-майор от Израел: К-19 изчезва след 70 дни

Коронавирусът ще изчезне самичък след 70 дни, без значение по какъв начин опитваме да го спрем. Това разгласи сензационно проф. Исак Бен-Израел, генерал-майор от израелската войска. Той е някогашен консултант по въпросите на кибернетиката на премиера Нетаняху, а в този момент управлява проучванията в областта на сигурността в университета на Тел Авив.

Според него всички старания да се ограничи болестта ще доведат до еднакъв резултат, тъй като К-19 има лични граници, заяви БНР като се базира на в. “Дейли телеграф ”.

Анализи посочили, че вирусът доближава своя пик към 40 дни след появяването на първите заразни в дадена страна и по-късно кривата стартира да върви надолу и затихва към 70-ия ден.

Тази наклонност се вижда както в страни под карантина, по този начин и с не толкоз строги ограничения. Според професора блокирането на стопанските системи нанася огромни вреди, а изгодите са дребни. Когато медии в Израел го попитали по какъв начин вирусът ще изчезне без никаква интервенция, той дал отговор: “Нямам пояснение. Може да е обвързвано с климата, а може и животът му да е стеснен ”.

Руски учени от болница в Москва пък започнаха да изпитват нова методика за лекуване на К-19 с хелий, заяви Интерфакс.

Те се базират на ефикасността на потреблението на хелий при остри белодробни болести. Този газ може да предотврати кислородния апетит и по този метод да помогне за ранната профилактика на затрудненията. Интерес към технологията са показали най-малко 10 страни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР