Коронавирусът сериозно наруши плановете за 20-ия кръг в италианската Серия

...
Коронавирусът сериозно наруши плановете за 20-ия кръг в италианската Серия
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Ювентус - Наполи 0:1, Мертенс с гол

Коронавирусът съществено наруши проектите за 20-ия кръг в италианската Серия А, като заради него не се състояха цели 4 от плануваните за деня 10 срещи. Най-зрелищната такава също бе под въпрос, само че в последна сметка ще се организира - посреща Наполи вкъщи.
Срещата ще се организира на " Алианц Стейдиъм " в Торино, като бе поверена за управление на италианския съдия Симоне Соза. Двубоят ще започва в 21:45 часа българско време, като ще можете да го следите .
СЪСТАВИ
Ювентус: Шчесни, Де Лихт, Куадрадо, Алекс Сандро, Ругани, Маккени, Рабио, Локатели, Бернардески, Киеза, Мората
Наполи: Оспина, Ди Лоренцо, Рахмани, Жезус, Гулам, Лоботка, Деме, Политано, Жиелински, Инсиние, Мертенс
ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
За първите 10 минути игра домакините демонстрираха " мускули ". Те постановиха преса високо по терена, което докара до няколко рискови неточности от неаполитанците, които обаче не бяха осъдени. Освен това " бианконерите " насочиха и три изстрела, един от които по никакъв начин не безвреден. Уестън Маккени засече с глава центриране от ъглов удар, само че изстрелът му мина с малко около страничния дирек.
Постепенно Наполи стабилизира представянето си и на два пъти на собствен ред лиши рисково от Ювентус в личната му половина, само че не стигна до нещо по-опасно. Киеза обаче отговори в 16-ата минута с превъзходен пробив и мощен удар с левия си крайник от междинна отдалеченост, който обаче мина с малко около вратата на Оспина.
23` - 0:1! Изненадващо или не, само че първият гол падна във вратата на Ювентус! Мертенс получи в наказателното поле и макар че имаше няколко противникови футболисти против себе си, както и вратаря Шчесни, той ги преодоля с изстрела си, като неговият удар не бе спрян и от индивида, застанал на голлинията, с цел да подсигури Шчесни.
ПРЕДИ ДВУБОЯ
Ювентус се бори за това най-накрая да пробие в топ 4 на Серия А през сезона, само че към момента го разделят 4 точки оттова, а резултат, друг от успеха през днешния ден, ще го отдалечи от задачата. " Бианконерите " са с 34 точки от 19 срещи и заемат 5-ата позиция.
Наполи пък има даже по-сериозни упоритости. Тимът е на 3-то място и има 39 пункта от същия брой изиграни мачове, като изостава със 7 точки от водача Интер. При триумф обаче ще редуцира още повече дистанцията, защото дуелът на " нерадзурите " от днешния ден бе анулиран.
И двата отбора ще са без редица значими фигури - поради травми или ковид, само че Наполи наподобява по-ощетен от ориста. Бонучи, Киелини, Данило и Артур няма да са на линия за " бианконерите ", до момента в който гостите ще са без Кулибали, Лозано, Мерет, Осимен, Руи и други.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР