Коронавирусът не отслабва и не избира възраст. В Сърбия са

...
Коронавирусът не отслабва и не избира възраст. В Сърбия са
Коментари Харесай

Извънредна ситуация в Сърбия заради вируса

Коронавирусът не отслабва и не избира възраст. В Сърбия са регистрирани 15 829 души, а до момента 306 пациенти са умряли от COVID-19. Извънредно състояние има в 10 общини и градове. От ковид умират и младежи без съпътстващи болести.

Експертите предизвестяват, че разпространяването на ковид не е отслабнало и е потвърдено, че младежи без други болести също умират.

Според последната информация 325 са новите случаи на болест в Сърбия, а 8 души са умряли. Поради утежняването на епидемиологичната обстановка, породена от разпространяването на ковид, в Кралево е в действие изключителна обстановка, която преди този момент бе оповестена в редица градове, измежду които Нови пазар, Тутин, Крагуевац, Белград, Чачак, Ариле и други

Специалистът по инфекциозни заболявания Мийомир Пелемиш сподели, че би трябвало да се съобщи ясно и мощно, че коронавирусът не е измършавял, а доказателството са всички болни. Вирусът не избира възрастта, единственият въпрос е какъв ще бъде изходът, уточни Пелемиш и съобщи, че е потвърдено, че и младежите умират без нито едно друго заболяване.

За 24 часа в Нови пазар е образувана военнополева болница в границите на Общата болница и тя е подготвена да приема пациенти. Временната болница за лекуване на COVID-19 ще бъде отворена от понеделник в спортната зала „ Арена “ и ще разполага с 500 болнични кревати и всички условия за приемане на пациенти с ковид, заяви министърът на опазването на здравето Златибор Лончар. Ортопедичната клиника в Баници от вторник още веднъж ще приема заболели от ковид.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР