Корнелия Нинова може да се раздели не просто с председателското

...
Корнелия Нинова може да се раздели не просто с председателското
Коментари Харесай

Увисна въжето на врата на Нинова! Пада от председателския стол в БСП заради дълг от 10 хиляди?!

Корнелия Нинова може да се раздели не просто с председателското си място, само че и с участието си в Българска социалистическа партия поради редовно неплащане на членския импорт. Над 9600 лв. дължи тя по информация Lupa.bg на „Позитано“ 20, насъбрани главно в последната година.

А новината, че министърката на стопанската система комфортно е „забравила“ да внася 10 на 100 от заплатата си като депутат, а след това и като началник на ведомство, както е написано по устава на левицата, разкри в нова порция писма до пленума на Българска социалистическа партия досегашната й дясна ръка Йордан Татарски.

Тъкмо Общопартийната контролна комисия ще би трябвало да се занимае и с финансовите задължения и забавяния на соцшефката, както дефинира устава на партията.

Макар там да не се прецизира какъв брой тъкмо вноски от членската милостиня би трябвало да е просрочил член на Столетницата, с цел да бъде изключен, излиза наяве, че систематичното неплащане се санкционира, освен това сурово. А Татарски загатва в писмото си, че Нинова не е внасяла от дълго време.

Ето по кои членове на Устава на Българска социалистическа партия може да бъде глобена Нинова, при положение, че ОПКК предприеме инспекция за „висящите“ й членски вноски:

Чл. 9, алинея 1. гласи:

„български жител, имащ изборни права, който приема Програмата и Устава на партията, членува и работи в една от главните партийни организации и заплаща постоянно членски импорт.

Чл. 11, алинея 6 припомня:

„6. да заплащат постоянно членския си импорт в размер и по метод, избрани с решение на Народно събрание на Българска социалистическа партия.

А член 13 прецизира: „3. заради безучастие в работата на ОПО и неплащане на членския импорт без уважителни аргументи повече от една година, което се установи на заседание на ОПО или от Общински съвет (РС) на Българска социалистическа партия, или от ОбКК (РКК) на БСП;
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР