Корнелия Нинова и премиерът на Португалия Антониу Коща разговаряха за

...
Корнелия Нинова и премиерът на Португалия Антониу Коща разговаряха за
Коментари Харесай

Корнелия Нинова обсъди икономическите и социални предизвикателства с премиера на Португалия

Корнелия Нинова и министър председателят на Португалия Антониу Коща разговаряха за обществените, икономическите и финансови провокации пред Европа, както и за антикризисните ограничения на левите партии.

 

Срещата се състоя по покана на премиера Коща и във връзка честванията на 50-ата годишнина от учредяването на Социалистическата партия. В тях взеха присъединяване министър председателят на Испания Педро Санчес, новоизбраният президент на ПЕС Льовен и други водачи на леви партии.

 

Основен акцент в диалога бяха ограниченията, подхванати от португалското държавно управление за отбрана на най-уязвимите жители и съвпадението на част от тях с предложенията, защитавани от Българска социалистическа партия в предизборната акция. Повече средства за опазване на здравето, нарастване на пенсиите и обществените заплащания с изпреварващ инфлацията %, замразени цени на публичния превоз, нулева ставка на Данък добавена стойност за 46 храни, спомагателна месечна поддръжка за най-уязвимите фамилии, включително така наречен „ детска гаранция “ са единствено част от огромния обществен пакет на португалските социалисти за тази година.

 

Нинова осведоми Коща за политическата обстановка в страната и отражението на политическата рецесия върху стопанската система и обществената политика. На въпрос на Коща за опцията за сформиране на държавно управление, Нинова обясни процедурата и идните конституционни стъпки, като удостовери желанието на Българска социалистическа партия да организира допитване до всички членове на партията, в случай че получи предложение за присъединяване в постоянно държавно управление. 

 

Нинова и Коща се договориха за по-тясно съдействие и обмяна на хрумвания сред двете партии при разискването и изработването на националните антикризисни ограничения и за идните европейски избори.

 

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР