*Корнелия иска да се пришие някъде, но никой не я

...
*Корнелия иска да се пришие някъде, но никой не я
Коментари Харесай

Политолог: Питайте врачка за новия кабинет

*Корнелия желае да се пришие някъде, само че никой не я желае, споделя Юрий Асланов
- Господин Асланов, кои за Вас бяха изненадващите неща в изборните резултати?

- Двете съществени изненади бяха свързани със срутва на ГЕРБ и Българска социалистическа партия, чийто избор беше под прогнозните упования. Изненада бе и по-високият от плануваното избор за Демократична България. ИТН не бе изненада.

- Оттук нататък по какъв начин ще се образува кабинет?

- За това май ще би трябвало да попитате някоя гадателка. Иначе разновидностите са доста и най-различни. Засега сякаш надвива предварителни избори, само че това е най-нежеланият вид и от хората, и от политиците, което е разбираемо. Дали диалозите сред парламентарно показаните политически сили в новия парламент ще съумеят да излъчат кабинет, въпреки и с стеснен мандат, аз не знам. Нямам визия дали ще съумеят да договорят някаква поддръжка за държавно управление, въпреки и лимитирана във времето. Но това е по-сдобър вид, в сравнение с предварителни избори в този момент. 

Разбира се, тук е голям шансът и на президента Румен Радев да влезе в ролята на обединител и да поддържа Народното събрание за един, въпреки и кратковременен кабинет, който да успее да се оправи с главните стопански и здравни проблеми. И това да символизира новото начало за почистване на рецидивите от ръководството на ГЕРБ. 

Но аз не знам по какъв начин протичат сега диалозите сред президента и бъдещите участници в Народното събрание, тъй като съм уверен, че импровизирано са почнали някакви сондажи. Но до края на седмицата или началото на другата ще разберем това. Президентът няма да бави указа за привикване на Народното събрание. И съвсем незабавно ще разберем дали ще има болшинство за сформиране на кабинет - още при избора на ръководител на Народното събрание.  

- Някои партии към този момент извадиха картата за Велико национално заседание?

- Да се свика Велико национално заседание сега не е допустимо. Това може да стане, в случай че е направен консенсусен план за нова конституция, а такава няма. Освен това би трябвало да се случи в по-спокойна и по-малко политически спешна конюнктура от сегашната. 

- Кое изигра роля за спада на гласовете и на ГЕРБ, и на Българска социалистическа партия. Лявото пространство се оголва сега?

- То е смешно - виждам, че Корнелия Нинова има предпочитание да се пришие някъде, само че никой не я желае.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР