Корейската народно-демократична република (КНДР) разполага с повече от 3000 обекта,

...
Корейската народно-демократична република (КНДР) разполага с повече от 3000 обекта,
Коментари Харесай

КНДР има повече от 3000 обекта, свързани с ракетно-ядрената програма

Корейската народно-демократична република (КНДР) разполага с повече от 3000 обекта, свързани с ракетно-ядрената стратегия на страната, съгласно оценките на американското разузнаване, написа БГНЕС.
Първите секретни нуклеарни разработки в Северна Корея са били регистрирани от американското разузнаване през 1982 година Досега 36-годишният лист с нуклеарни обекти в Северна Корея се обновява непрекъснато. Източници на севернокорейските медии настояват, че осъществяването на инспекции на тези уреди ще съставлява " съществено предизвикателство " за интернационалната общественост.
Вследствие на резултатите от срещата на 12 юни в Сингапур сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и водача на КНДР Ким Чен Ун бе подписан документ, в който Пхенян се съгласи за провеждането на цялостно нуклеарно разоръжаване на Корейския полуостров, в подмяна на гаранции за сигурност от Вашингтон.
В същото време Тръмп даде обещание да приключи взаимните военни учения с Южна Корея, за които Пхенян дълго настояваше. Генералният шеф на Международната организация за атомна сила Юкия Амано, разяснявайки резултатите от тази среща на върха, съобщи готовността на нуклеарните инспектори да възобновят нуклеарните инспекции в КНДР.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР