Коректор, фон дьо тен, червило, лак за нокти и дори

...
Коректор, фон дьо тен, червило, лак за нокти и дори
Коментари Харесай

Хитри трикове за премахване на петна от грим и лак

Коректор, декор дьо загар, червило, лак за нокти и даже очна линия постоянно могат да оцветят облеклата, тапицерията на дивана, килима на пода. Но не не се тормозете ненужно, въпреки всичко елементарно можете да ги премахнете. Ще са ви нужни малко старания от ваша страна и няколко неща, които всеки има в дома си. И несъмнено - предпочитание да го извършите.

В тази обява ще ви дадем няколко трика за унищожаване на петна от грим и всякаква козметика.

Обърнете внимание на това:

Когато вършиме маникюр или грим, е елементарно да останете невнимателни за миг и петното от лак за нокти е готово. Но би трябвало да бъдете готови за такива моменти. Все отново - случват се!

Лакочистител

Можете да премахнете лака и петната от грим от тъканта, тъкмо както го вършиме от ноктите си - с лакочистител. Не забравяйте обаче, че той може да обезцвети някои материали, изключително цветни! По-добре да го тествате на незабележимо място и по-късно върху самото леке.

Намокрете памучен тампон с ацетон и го поставете върху мръсотията. След няколко минути поставете хартиена забрадка върху петното и го натиснете крепко. Тя би трябвало да го попие, след което избършете с леко навлажнен парцал.

Разтворител

Можете да премахнете петната от вашата козметика, като употребявате разтворител. Това обаче няма да помогне на дънките - тогава те ще се обезцветят, тъкмо като по-тънките материи. Така че, внимавайте къде нанасяте разтворителя!

Сода за самун
 Най-често срещаните петна по облеклата и по какъв начин да се справите с тях Най-често срещаните петна по облеклата и по какъв начин да се справите с тях
Понякога можем да изцапаме дрехата си по доста безразсъден метод и да се ядосаме, само че и мъчно да почистим петното по-късно. Има случаи, в ко...

Използвайте сода за самун, смесена с топла вода - деликатно разтрийте петното от лак за нокти с навлажнен памучен тампон или забрадка. 

Гума за моливи

Ако върху кожена повърхнина се е образувало леке от лак за нокти или грим, пробвайте да го изтъркате с елементарна гума или леко го претрийте с пила за нокти, само че без да натискате ненужно мощно. След това зачистете с чиста гъба или забрадка.

Сапун за чинии

Друг метод да премахнете леке от килим или тапицерия е да употребявате препарат за миене. Смесете супена лъжица течност с две чаши топла вода. Нанесете разтвора върху петното с забрадка. Разтривайте замърсяванията, до момента в който течността се впие изцяло. В самия край намокрете тъканта със студена вода.
 С този супер мощен домакински разтвор почистих печката от загорелите мазнини С този супер мощен домакински разтвор почистих печката от загорелите мазнини
Като цяло методът ми към почистването на фурната е на мързелива стопанка. Не мога да поема концепцията - или, почтено казано, миризмата - да...

Спрей за коса

Също доста потвърден трик! Напръскайте мръсния плат с лак за коса (може да е най-обикновен и най-евтиният), изчакайте няколко минути и го изтъркайте с мека четка. Накрая естествено претрийте мястото с чиста и леко влажна забрадка. Дрехата ви ще наподобява като нова и няма да има следи от петното.

Лимонена киселина

Лимонената киселина може да се оправи и с най-големите и дълбоки петна от грим и лак за нокти. Накиснете мръсотията в лимонената киселина, смесена с малко вода и измийте със по-качествен сапун. След няколко минути изстържете петното с четка.

Важно: Не забравяйте да тествате всеки от методите за премахване на петна първо върху невидима част от материала!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР