Коректор, фон дьо тен, червило, лак за нокти и дори

Коректор, фон дьо тен, червило, лак за нокти и дори ...

Хитри трикове за премахване на петна от грим и лак


Коректор, фон дьо тен, червило, лак за нокти и дори очна линия често могат да оцветят дрехите, тапицерията на дивана, килима на пода. Но не не се притеснявайте излишно, все пак лесно можете да ги премахнете. Ще са ви необходими малко усилия от ваша страна и няколко неща, които всеки има в дома си. И разбира се - желание да го направите.

В тази публикация ще ви дадем няколко трика за премахване на петна от грим и всякаква козметика.

Обърнете внимание на това:

Когато правите маникюр или грим, е лесно да останете невнимателни за момент и петното от лак за нокти е готово. Но трябва да бъдете подготвени за такива моменти. Все пак - случват се!

Лакочистител

Можете да премахнете лака и петната от грим от тъканта, точно както го правите от ноктите си - с лакочистител. Не забравяйте обаче, че той може да обезцвети някои материали, особено цветни! По-добре да го тествате на незабележимо място и след това върху самото петно.

Намокрете памучен тампон с ацетон и го поставете върху мръсотията. След няколко минути поставете хартиена кърпа върху петното и го натиснете здраво. Тя трябва да го попие, след което избършете с леко навлажнен парцал.

Разтворител

Можете да премахнете петната от вашата козметика, като използвате разтворител. Това обаче няма да помогне на дънките - тогава те ще се обезцветят, точно като по-тънките материи. Така че, внимавайте къде нанасяте разтворителя!

Сода за хляб

Най-често срещаните петна по дрехите и как да се справите с тях Най-често срещаните петна по дрехите и как да се справите с тях
Понякога можем да изцапаме дрехата си по много нелеп начин и да се ядосаме, но и трудно да почистим петното след това. Има случаи, в ко...

Използвайте сода за хляб, смесена с топла вода - внимателно разтрийте петното от лак за нокти с навлажнен памучен тампон или кърпа. 

Гума за моливи

Ако върху кожена повърхност се е образувало петно от лак за нокти или грим, опитайте да го изтъркате с обикновена гума или леко го претрийте с пила за нокти, но без да натискате излишно силно. След това зачистете с чиста гъба или кърпа.

Сапун за чинии

Друг начин да премахнете петно от килим или тапицерия е да използвате препарат за миене. Смесете супена лъжица течност с две чаши топла вода. Нанесете разтвора върху петното с кърпа. Разтривайте замърсяванията, докато течността се впие напълно. В самия край намокрете тъканта със студена вода.

С този супер силен домашен разтвор изчистих печката от загорелите мазнини С този супер силен домашен разтвор изчистих печката от загорелите мазнини
Като цяло подходът ми към почистването на фурната е на мързелива домакиня. Не мога да поема идеята - или, честно казано, миризмата - да...

Спрей за коса

Също много доказан трик! Напръскайте мръсния плат с лак за коса (може да е най-обикновен и най-евтиният), изчакайте няколко минути и го изтъркайте с мека четка. Накрая естествено претрийте мястото с чиста и леко влажна кърпа. Дрехата ви ще изглежда като нова и няма да има следи от петното.

Лимонена киселина

Лимонената киселина може да се справи и с най-големите и дълбоки петна от грим и лак за нокти. Накиснете мръсотията в лимонената киселина, смесена с малко вода и измийте със по-качествен сапун. След няколко минути изстържете петното с четка.

Важно: Не забравяйте да тествате всеки от методите за отстраняване на петна първо върху невидима част от материала!

Източник: actualno.com