Корабен трафик за общо 9,6 млрд. долара на ден може

...
Корабен трафик за общо 9,6 млрд. долара на ден може
Коментари Харесай

Блокирането на Суецкия канал нарушава дневен корабен трафик за 9,6 млрд. долара



Корабен трафик за общо 9,6 милиарда $ дневно може да бъде спрян заради блокирането на Суецкия канал, оцени в четвъртък Lloyd`s List - едно от най-старите издания в света, предоставящо в Лондон вести за доставките от далечната 1734 година насам.

Индустриалното списание показва, че това са единствено " груби калкулации ", основани на кумулативния трафик в западна и източна посока. Според тези оценки трафикът през Суецкия канал в посока Запад носи по 5,1 милиарда $ дневно, до момента в който трафикът в източна посока носи 4,5 милиарда $.

В момента сред 165 и 185 кораба чакат да преминат по водния път, който по-рано в четвъртък беше краткотрайно спрян. Отговарящите за Суецкия канал управляващи оповестиха, че " краткотрайно стопират " навигацията през основния воден път, до момента в който не бъде отстранен.

Според ръководителя и ръководещ шеф на администрацията на Суецкия канал адмирал Осама Рабие, навигацията ще бъде спряна " единствено до момента в който не приключат плаващите действия на огромния панамски кораб-контейнеровоз EVER GIVEN, който е затънал в 151-километровата зона на канала ".

Усилията за корабоплаване, които " включват изтегляне и избутване на заседналия транспортен съд благодарение на 8 огромни влекача, не престават и през днешния ден ". От вторник корабът блокира водния канал, свързващ Червено море със Средиземно море, което води до безпокойствие за спирането на доставките на нефт чрез петролните танкери, преминаващи през Суецкия канал.

Днес избавителните екипи възобновиха напъните си да изместят заседналия контейнерен транспортен съд, само че специалисти имат вяра, че най-хубавият късмет може да пристигна най-късно в понеделник, когато приливът доближи своя връх. Ако тези старания не съумеят, блокирането може да продължи до идващия прилив, който няма да бъде реалност още 12 до 14 дни, предизвестяват те.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР