Корабът Царевна“, който беше блокиран на пристанището на украинския град

...
Корабът Царевна“, който беше блокиран на пристанището на украинския град
Коментари Харесай

Корабът Царевна акостира във Варна след 8 месеца в Мариупол

Корабът „ Царевна “, който беше блокиран на пристанището на украинския град Мариупол няколко месеца, дебаркира във Варна в сряда. Това заяви пресцентърът на Министерството на външните работи (МВнР), което постави старания за освобождението на кораба.

" Царевна " в окупирания от Русия град повече от 8 месеца - от началото на войната в Украйна през февруари. На 18 април множеството от моряците от екипажа в България , като капитанът и още двама души останаха на борда на кораба по лично предпочитание.

На 9 ноември българският транспортен съд да напусне Мариупол. В сходна обстановка беше и корабът " Рожен ", на борда на който имаше български екипаж. Той от пристанището в Черноморск при започване на август.

Югоизточният пристанищен украински град Мариупол на Азовско море през май от армията на Русия и подкрепяните от нея сепаратисти в Донецка област.

Пред медиите капитанът на " Царевна " Павел Павлов сподели, че мъчно може да опише претърпяното. " Невъзможно е да се изясни по какъв начин се усещат хората, когато на 20 метра от тях падат бомби и се чуват непрестанно престрелки на територията на пристанището ", сподели Павлов, представен от Българска телеграфна агенция.

Той добави, че по кораба има пробойни от изстрели, които обаче не пречат на плаването му. По време на престрелките екипажът на „ Царевна “ се е криел в машинното поделение, сподели капитанът. Корабът ще бъде ремонтиран във Варна.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР