Корабът е задържан в на Пристанище Варна - Запад“, защото

...
Корабът е задържан в на Пристанище Варна - Запад“, защото
Коментари Харесай

Трима моряци бедстват във Варна

Корабът е арестуван в на Пристанище „ Варна - Запад “, тъй като деветимата съветски и украински моряци не са получавали заплати с месеци. Шестима от тях към този момент си потеглиха

Екипажът на транспортен съд " Ника Фортуна " бедства в Пристанище " Варна-Запад " от началото на годината. Собственик е съветска компания, която е изоставила плавателния съд поради задължения. Корабът е арестуван във варненския порт, тъй като моряците не са получавали заплати с месеци, оповестява Българска национална телевизия.

Плавателният съд е дребен. Съставен е от девет души екипаж, които са руснаци и украинци. Шестима от тях към този момент си потеглиха, а останалите трима моряци бедстват на пристанището без пари и храна. Помощ в оцеляването им оферират неправителствени организации и управлението на пристанището.

„ Случаят с " Ника Фортуна " е следващият случай с съветски кораби в български пристанища. Случаят е изключително тежък, защото моряците бедстват към този момент повече от година в българското пристанище и е на разположение цялостна липса на храна и гориво на борда на кораба. Очаквам, че в зимния интервал тези тежести ще бъдат още по-сложни и бедственото състояние ще бъде в действителност съществено “, сподели юристът на бедстващите моряци Христо Раев.

„ Целият екипаж бе арестуван на пристанището на 6 декември предходната година. Вече съвсем година сме закотвени тук. Задържането бе обвързвано с това, че притежателят не бе платил заплатите на екипажа. Целият екипаж се събра и поддаде тъжба до притежателя на кораба “, споделя корабният монтьор Евгений Зинченко.

„ Подали сме тъжба в съда и по тази причина, че не са ни изплатени трудовите хонорари. Ние чакаме най-малко правосъдно решение, с цел да бъде продаден кораба и да се платят заплатите. Сами си подготвяме храната. Живеем на кораба, няма положителни условия. Около 5-6 хиляди евро изискуем за електричество. Близките ни чакат в къщи. Не съм виждал фамилията си повече от година “, добави Зинченко.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР